Įsilašinę du lašus natūralios priemonės į ausį nustebsite

Atšalus orams, padidėjo sergamumas peršalimo ligomis. Jas dažnai lydi ir ūminis ausies uždegimas. Jis neretai įvardijamas kaip kvėpavimo takų infekcijų komplikacija.

Natūralios medicinos šalininkai tikina, kad tokiu atveju gali padėti įvairūs eteriniai aliejai. Siūlo lašinti porą lašų arbatmedžio, alyvuogių ar kmynų aliejų.<br>123rf nuotr.
Natūralios medicinos šalininkai tikina, kad tokiu atveju gali padėti įvairūs eteriniai aliejai. Siūlo lašinti porą lašų arbatmedžio, alyvuogių ar kmynų aliejų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-23 17:18, atnaujinta 2017-04-17 06:56

Ūminis ausies uždegimas gali nulemti įgytą klausos sutrikimą.

Suskaudus ausiai pirmoji pagalba gali būti šiluma ir šilti kompresai. Tai mažina skausmą. Į butelį pripilkite karšto vandens, įvyniokite į rankšluostėlį ir pridėkite prie ausies. Šiluma sumažins ausies skausmą ir pagerins kraujotaką.

Natūralios medicinos šalininkai tikina, kad tokiu atveju gali padėti įvairūs eteriniai aliejai. Siūlo lašinti porą lašų arbatmedžio, alyvuogių ar kmynų aliejų.

Česnakas taip pat yra viena stipriausių natūrali skausmą malšinanti priemonė, kurioje yra antibiotinių medžiagų. Šaukštelį smulkinto česnako reikia porą minučių pašildyti su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Kai atvės, nukošti. Lašinti po 2 tokio aliejaus lašus į skausmingą ausį porą kartų per dieną.

Tačiau gydytojai otorinolaringologai ragina ausies skausmui nepraėjus kelias dienas kreiptis į gydytojus, kadangi ligai komplikavusis reikalingas gydymas antibiotikais.

Ūminiam ausies uždegimui iš pradžių pat gali būti reikalingi vaistai nuo skausmo ir uždegimo (taip pat ir karščiavimo) – paracetamolis ar ibuprofenas.

Šių vaistų žvakučių, sirupo ar tablečių pavidalu turi būti kiekvienoje namų vaistinėlėje.

Ausų lašai yra pagalbinė priemonė, mat ažniausiai infekcija atkeliauja iš nosies, todėl labai svarbu gydyti slogą. Nepamiršti daugiau gerti skysčių.

Ūmų vidurinės ausies uždegimą diagnozuoja ir gydo bendrosios praktikos gydytojas, komplikuotesnius atvejus – tik gydytojas otorinolaringologas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.