Norėsite ir jūs: vaistininkas atskleidė, ko šiemet visiems labai prisireikė

Ieškodami Kalėdų dovanų prieš šventes žmonės užsuka ne tik į drabužių, kosmetikos, papuošalų ar interjero aksesuarų parduotuves, visą būrį dovanų ieškotojų galite sutikti ir vaistinėje. Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ vaistininkas Romualdas Laniauskas, turintis apie trisdešimties metų darbo praktiką, šypsosi: „Kalėdiniu laikotarpiu visi ieško dovanėlių, moterys pirmiausia eina į kosmetikos skyrių.“

Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ specialistai atskleidė geidžiausių prekių sąrašą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ specialistai atskleidė geidžiausių prekių sąrašą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-23 13:15, atnaujinta 2018-02-09 21:04

Tačiau, pasak jo, kai kurie produktai vaistinėje šiemet sulaukia išskirtinio dėmesio.

Pirmenybę teikia dovanų rinkiniams

„Žmonės labai susidomėję ir prieš šventes dažnai klausia, ką tinkamiausia padovanoti vyresnio amžiaus giminaičiams, draugams ir vaikams. Dažniausiai ieško įvairių vitaminų ir papildų imuninei sistemai stiprinti.

Galbūt mūsų gyvenimo ritmas lemia ir tai, kad mūsų jau supakuoti ir paruošti dovanų rinkiniai taip pat traukia pirkėjų akį“, – pasakojo R.Laniauskas.

Žmonės dairosi į vitaminus moterims, vyrams, vaikams, papildus širdžiai, protinei veiklai, širdies veiklai, sąnarių funkcijai gerinti, nervų sistemai raminti.

Vaistininkas tik priminė, kad papildų vartojimas neturėtų būti trumpalaikis procesas.

„Jei žmogus nori būti sveikas, turi nuolat investuoti į savo sveikatą, vartoti reikiamus papildus, sveikai maitintis, sportuoti. Deja, dar ne visi moka savimi rūpintis ir supranta, kad tai turi būti nuolatinis nepertraukiamas procesas“ , – apgailestavo R.Laniauskas.

Na, o koks gi tas produktas, dėl kurio šiemet visi pametė galv? R.Laniauskas atsako, kad tai – žuvų taukai ir vitaminas D.

„Šiemet žuvų taukai labai populiarūs. Sakyčiau, net populiaresni nei praėjusiais metais. O vitamino D trūksta visiems lietuviams, todėl ir šis vitaminas – tarp geidžiamiausių“, – patikino vaistininkas.

Greta – kelios kitos vaistų bei papildų grupės

Pasak vaistininko, imuniteto stiprinimas žmonėms visuomet aktualus, tačiau šaltuoju metų laiku ypač padidėja. „Suprantate, kai tik lauke atšąla, iš karto puola peršalimai. Gal nemokame rengtis, todėl žmonėms imuniteto stiprinimas visuomet aktualus“, – svarstė R.Laniauskas.

Taigi ir šventiniu laikotarpiu jaučiamas didelis susidomėjimas vaistais nuo peršalimo ligų. Tiesa, jis pastebi, kad žmonės neretai prisirenka krūvą panašių vaistų, todėl be vaistininko patarimo neišsiverčia.

„Visi nori greitai pasveikti, tačiau mūsų pareiga priminti ir rekomenduoti tik tuos vaistus, kurių žmogui iš tiesų reikia“ , – perspėjo vaistininkas.

Jis taip pat atskleidė, kad žmonės jau domisi papildais virškinimo sutrikimams ar palengvinančiais pagirias, tačiau akcentavo, jog prisipirkti jų ir tikėtis, kad galėsite valgyti ir vartoti alkoholinius gėrimus į valias – nevertėtų.

„Visur turi būti saikas, jei jo nebus, jokie vaistai nepadės“, – tikino vaistininkas.

Ko vaistinėje ieško moterys?

Eurovaistinės“ konsultantė Deimantė Laurynaitytė paatviravo, kad nors moterys kosmetikos skyriuje prieš šventes perka iš tiesų nemažai – daugiausia ne sau.

„Moterys kosmetiką perka ir dovanoja kolegėms, draugėms. Renkasi labai įvairius produktus – nuo veido prausiklių iki veido ar kūno kremų. Taip pat neatmeta varianto dovanoti kosmetikos komplektą kartu su vitaminais“, – pasakojo konsultantė.

Paklausta, kokių klausimų moterims kyla dėl kosmetikos ir odos priežiūros, ši patikino, jog klausimų daugiau iškyla vaistinės darbuotojams.

„Tai mes stengiamės viską išsiklausinėti, kokias priemones naudojo iki šiol, kokio rezultato tikisi. Turime parinkti tinkamiausią ir efektyviausią priemonę, todėl klausimų klientams visuomet turime daug, o ir pasirinkimas mūsų kosmetikos skyriuje nemenkas – čia tik patikima ir kokybiška kosmetika, patvirtinta dermatologų“, – teigė D. Laurynaitytė.

Kokius papildus renkasi patys vaistininkai?

Na, o ką „Eurovaistinės“ specialistai pačių išbandyto gali rekomenduoti visiems, norintiems išlikti sveikais ir kitąmet?

R.Laniauskas mano, kad geriausias vitaminas – šypsena. „Daugiau šypsokitės, tuomet tikrai būsite sveikesni“, – juokėsi jis.

Tuo tarpu, D.Laurynaitytė patikino, kad ne pro šalį būtų atkreipti dėmesį į antioksidantus. „Pati juos labai mėgstu, pavyzdžiui, vitaminą C, seleną, cinką, jų mūsų mityboje neretai stinga. Taip pat vertingas ir kofermentas Q10“, – teigė ji.

Pastarasis – yra energijos vitaminas, kuris pailgina gyvenimo trukmę, todėl vaistininkai patikino, kad toks papildas būtų į naudą daugeliui vyresnių nei 25 metai žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę