Kyšininkavimu įtariamam ligoninės vadovui kol kas viena džiugi žinia

Panevėžio ligoninės direktoriaus Ivano Dorošo korupcijos bylos nagrinėjimas vyks ne Panevėžyje, o Kaune.

Panevėžio ligoninės direktoriaus Ivano Dorošo korupcijos bylos nagrinėjimas vyks ne Panevėžyje, o Kaune.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Panevėžio ligoninės direktoriaus Ivano Dorošo korupcijos bylos nagrinėjimas vyks ne Panevėžyje, o Kaune.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

Jan 17, 2017, 2:52 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:15 AM

Didžioji Panevėžio respublikinės ligoninės direktoriaus Ivano Dorošo byla bus nagrinėjama ne Aukštaitijos sostinėje.

Taip nuspręsta atsižvelgus į tai, kad daugiausia nusikaltimų, kurių padarymu kaltinami teisiamieji, įvykdyti Kauno krašte. Iš bylos matyti, kad net 8 nusikaltimai galimai padaryti Kauno krašte.

Skiriant bylos nagrinėjimo vietą, atsižvelgiama ir į tai, kur gyvena tiesiamieji. Šioje byloje su I.Dorošu bus teisiami 3 verslininkai. Jie gyvena Kauno ir Jonavos apylinkėse.

Pačiam I.Dorošui irgi bus patogu. Jis gyvena Jonavoje ir to miesto ligoninėje dirba antraeilėmis pareigomis ortopedu. Iki Kauno ten – ranka paduot. Užtat kasdien važinėjant į Panevėžį vadovauti ligoninei jam tenka sukarti šimtus kilometrų.

Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė nurodė, kad svarbu ir tai, jog net 45 liudytojai, kurie bus kviečiami į posėdžius, gyvena Kaune ir Jonavoje. Likę 16 liudytojų yra iš kitų šalies miestų.

Prieš dvi savaites pareigūnai baigė šios korupcijos bylos tyrimą ir perdavė teismui.

Įtariama, kad I.Dorošas sudarė išskirtines sąlygas kai kurioms bendrovėms laimėti Panevėžio ligoninės konkursus. Už tai verslininkai galimai su juo atsiskaitė kyšiais – darbais, paslaugomis, prekėmis, daiktais ir pinigais. Tai sudaro beveik 42,5 tūkst. eurų.

I.Dorošas kaltinamas kyšininkavimu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, turto iššvaistymu, dokumentų suklastojimu ir piktnaudžiavimu.

Dar viena I.Dorošo byla, kurioje jis teisiamas su būriu buvusių ir esamų valdininkų, nagrinėjama Panevėžio apylinkės teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti