Paskutinį žiemos vakarą Santariškių klinikų teritorijoje –- netikėtas reginys

Paskutinį žiemos vakarą Santariškių klinikų teritorijoje daugelis nustebo išvydę virš automobilių sklendžiantį sraigtasparnį. Onkohematologinių ligonių bendrijos vadovė Ieva Drėgvienė soacialiniame tinkle pasidalijo nuotrauka, kurioje tą vaizdą užfiksavo.

Paskutinį žiemos vakarą daugelis nustebo Santariškių klinikų teritorijoje išvydę virš automobilių sklendžiantį sraigtasparnį.<br>Socialinių tinklų nuotr. Autorė – I.Drėgvienė.
Paskutinį žiemos vakarą daugelis nustebo Santariškių klinikų teritorijoje išvydę virš automobilių sklendžiantį sraigtasparnį.<br>Socialinių tinklų nuotr. Autorė – I.Drėgvienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-01 08:26, atnaujinta 2017-04-08 20:36

Pasirodo, sraigtasparnis skraidino Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų medikų komandą į kilnią misiją Rygoje.

„Lietuvos paciento gyvybę gelbės ne tik mūsų medikai, policijos, karinės ir kitos tarnybos, bet ir Latvijos broliai, sesės. Naktį numatoma kepenų transplantacija. Palinkėkime visiems sėkmės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ situaciją komentavo Santariškių klinikų atstovai.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnio Mi-8 įgula į donoro organų pargabenimo iš Rygos operaciją pakilo vasario 28 17.40 val. iš 2-ojo paieškos ir gelbėjimo posto Kaune ir sėkmingai ją baigė kovo 1 d. 3.40 val.

Skrydį kariai atliko maršrutu 2-asis paieškos ir gelbėjimo postas–Vilnius–Šiauliai–Ryga ir atgal. Operacija atlikta pagal Nacionalinio transplantacijos biuro prašymą pargabenti donoro kepenis iš Rygos.

Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Loreta Čėsnienė informavo, kad Rygos donorinė ligoninė paruošė donorą, donorines kepenis pasiūlė transplantuoti Lietuvoje gydomiems recipientams.

„Chirurgų brigada iš Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų kariniu sraigtasparniu išskrido 17 val. 55 min. Po eksplantacijos (paėmę donoro kepenis) chirurgai grįžo į Vilnių ir 2 val. 55 min. nusileido transporto žiede Santariškėse. Atgabenus donoro kepenis, vienoje Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų operacinių buvo pradėta transplantacija.

Latvijos gydytojai donorų organus Lietuvos recipientams dovanoja nebe pirmą kartą. Nuo 2010 metų iš kaimyninės šalies yra gautos 2 širdys, 2 kepenys ir 2 inkstai. Širdys buvo transplantuotos kūdikiams. Šiemet mūsų šalies gydytojai transplantologai jau atliko 19 organų ir audinių (ragenų) transplantacijų. Šiemet Karinių oro pajėgų sraigtasparnis gabenant organus talkino pirmą kartą. Nusileidimo vietoje eismą reguliavo ir saugumą užtikrino policijos ekipažai“, – teigė L.Čėsnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.