Paprastai ir aiškiai apie dantų atkūrimą ant implantų

Internetinėje erdvėje galima rasti daug ir įvairios informacijos apie prarastų dantų atkūrimą naudojant dantų implantus. Kaip nepasiklysti šioje gausoje ir negaištant daug brangaus laiko sužinoti apie jums tinkamą sprendimą, kuris leistų per trumpiausią laiką išpildyti savo svajonę turėti naujus, tvirtus ir gražius dantis?

D.Vankevičiūtė sakė, kad per seminarus žmonės gali užduoti labai konkrečius klausimus apie savo dantų atkūrimo galimybes ir gauti kompetentingus atsakymus bei paaiškinimus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Vankevičiūtė sakė, kad per seminarus žmonės gali užduoti labai konkrečius klausimus apie savo dantų atkūrimo galimybes ir gauti kompetentingus atsakymus bei paaiškinimus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Per seminarus naudojami parodomieji modeliai aiškiai parodo, kaip atrodo ant 4 implantų atkurti vieno žandikaulio dantys.
Per seminarus naudojami parodomieji modeliai aiškiai parodo, kaip atrodo ant 4 implantų atkurti vieno žandikaulio dantys.
Daugiau nuotraukų (2)

Diana Jaura

Mar 6, 2017, 8:48 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:27 PM

Broniaus Sidaravičiaus odontologijos klinikos Vilniuje organizuojami nemokami seminarai pacientams – puiki galimybė dantų netekusiems žmonėms bei jų artimiesiems gauti visą aktualią informaciją iš patyrusių specialistų lūpų.

Per savo ilgą – 23 metų veiklos laikotarpį žinomo Lietuvoje gydytojo odontologo B.Sidaravičius vadovaujamos odontologijos klinikos specialistai naujomis šypsenomis papuošė tūkstančius žmonių.

B.Sidaravičius buvo pirmasis Lietuvoje, prieš 18 metų bedančiams pacientams gydyti pradėjęs taikyti unikalią metodiką, kuri leidžia visus prarastus dantis atkurti vos per vieną dieną.

Paprašėme B.Sidaravičiaus odontologijos klinikos gydytojos odontologės Dovilės Vankevičiūtės plačiau papasakoti apie jų organizuojamus seminarus, bedančių pacientų gydymo metodus bei visą dantų atkūrimo procesą.

– Kodėl nutarėte rengti pacientams skirtus nemokamus seminarus?

– Seminarai – patogus būdas per trumpą laiką gauti maksimaliai daug informacijos visais rūpimais dantų atkūrimo klausimais. Ypač tai aktualu vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems nelengva pasiekti naujausią jiems rūpimą informaciją.

Be to, internete vargiai įmanoma rasti atsakymus į individualius klausimus. Juk kiekvienam aktualios jo asmeninės dantų problemos ir galimi jų sprendimo būdai. Būtent per seminarus žmonės gali užduoti konkrečius klausimus gydytojui ir sulaukti kompetentingų paaiškinimų.

Netgi neturėdamas galimybių tuoj pat imtis dantų implantavimo žmogus sužino ir gali įsivaizduoti, kokiu būdu gali išsipildyti jo noras turėti naujus patikimus, funkcionalius ir gražius dantis. O kai aiškiai įsivaizduoji savo svajonės išsipildymo kelią, tuomet greičiau ateina ir sprendimai bei galimybės, kaip tuo keliu nueiti.

Kitas svarbus aspektas, kurį klinikoje dirbantiems specialistams įskiepijo jos vadovas B.Sidaravičius, – gydymo sėkmė labai priklauso nuo gero tarpusavio ryšio tarp gydytojo ir paciento.

Seminarai – tai pirmas žingsnis šiam ryšiui užmegzti ir pasitikėjimui sukurti. Juk kuo daugiau žmogus supranta ir sužino apie visą gydymo implantais eigą ir asmeniškai pabendrauja su gydytoju, tuo mažiau baimių ir abejonių lieka.

– Ar vien žinių ir noro pakanka tokiam sprendimui priimti? Ne paslaptis, kad dantų implantavimas nėra pigus.

– Prarastų dantų atkūrimas ant implantų – pažangiausias būdas atkurti dantis, todėl tam reikia nemažų tiek implantų gamintojų, tiek ir šiuos implantus savo praktikoje taikančių gydytojų investicijų.

Aukštos kokybės dantų implantus gaminančios kompanijos investuoja milžiniškas lėšas į gaminių kokybę, pažangių implantavimo metodikų ir technologijų kūrimą bei tobulinimą.

Ir gydytojų darbui su implantais reikia aukštos kvalifikacijos, todėl norintys tai atlikti profesionaliai skiria daug laiko ir lėšų tobulinimosi kursams, naujausioms žinioms apie pažangių technologijų panaudojimą įgyti.

Visų šių pastangų bei investicijų rezultatas – galimybė užtikrinti pacientams greitą, maksimaliai fiziškai ir emociškai patogų dantų atkūrimą. Aukšta kokybė turi savo kainą, bet ji turi ir savo vertę.

Pastebiu, kad atkūrus visus dantis žmonės pastebimai atjaunėja, išgražėja, jų veidus papuošia plačios šypsenos. Be to, jie pasikeičia ne tik išore, bet ir vidumi. Atsiranda pasitikėjimas savimi, žmonės tarsi nušvinta. Nieko nuostabaus – juk jie susigrąžina galimybę gyventi visavertį gyvenimą.

– Kaip jūsų klinikoje gydomi visus dantis praradę pacientai?

– Tokiems pacientams gydyti mūsų klinika pirmoji Lietuvoje pradėjo taikyti unikalią vieno žinomiausių pasaulyje implantavimo specialistų, medicinos mokslų daktaro Paulo Malo sukurtą metodiką, kurią galime pavadinti „visi ant keturių“.

Ją taikant visi vieno žandikaulio dantys atkuriami tik ant 4 implantų. O atitinkamai abiejų žandikaulių dantims atkurti reikia tik 8 implantų. Vieno ar abiejų žandikaulių dantys atkuriami per vieną dieną.

Ši metodika labai patikima, patvirtinta ilgametės praktikos ir plačiai naudojama visame pasaulyje.

– Kaip vyksta visų dantų atkūrimo procesas?

– Pirmasis paciento vizitas paprastai būna skirtas susipažinti ir pasikonsultuoti, ištirti burnos būklę, sudaryti ir aptarti gydymo planą. Toliau vyksta parengiamieji darbai. Paskiriama dantų atkūrimo procedūros diena.

Dantų atkūrimo procedūrą sudaro du etapai ir jie abu atliekami per vieną dieną. Pirmasis etapas – chirurginis, kai sriegiami dantų implantai. Antrasis etapas – protezavimas, per kurį yra pritvirtinami laikini dantys.

Stengiamės, kad laikini dantys atrodytų kuo estetiškiau, šypsena būtų natūrali, graži ir svarbiausia, kad su šiais dantimis pacientas jaustųsi patogiai.

Juk su šiais dantimis žmogus turės gyventi apie pusmetį, kol visiškai prigis dantų implantai ir galėsime pritvirtinti nuolatinius dantis.

– Ar per šį pusmetį pacientas dar turi atvykti pas jus pasitikrinti?

– Taip, dažniausiai stengiamės pacientą pamatyti po savaitės, pakoreguoti sąkandį, įvertinti gijimą. Patikriname, ar dantys gerai prižiūrimi, valomi.

Jeigu matome, kad pacientas higienai skiria per mažai laiko, mokome, kaip tinkamai tai daryti ir kokias priemones naudoti. Praėjus mėnesiui po paskutinio vizito dar kartą patikriname, kaip pacientui sekasi valytis dantis.

Visada pabrėžiu, kad implantavimo sėkmė priklauso ne tik nuo gydytojo, bet ir nuo pačių pacientų. Vienas svarbiausių sėkmingo gydymo veiksnių, lemiančių, kad naujieji dantys ant implantų ilgai ir patikimai tarnaus, yra tinkama, reguliari jų priežiūra, švara, higiena.

Praėjus 3–4 mėnesiams po dantų implantavimo pakviečiame pacientą atlikti reguliarią apžiūrą. Nuėmę laikinus dantis įvertiname kiekvieno implanto būklę, gijimo eigą, padarome rentgeno nuotraukas ir vėl pritvirtiname laikinus dantis. Jeigu viskas gerai, pradedamas antrasis gydymo etapas – nuolatinių dantų gaminimas.

Nuolatinių dantų gaminimas tikrai nėra paprastas ir greitas procesas.

Vertiname daug aspektų, kad galėtume žmogui sukurti harmoningą šypseną, atkurti visavertę kramtymo funkciją ir suteikti nuosavų dantų pojūtį.

Svarbu pažymėti, kad nuo pirmos dienos, kai atliekama implantavimo procedūra, iki akimirkos, kai yra pritvirtinami nuolatiniai dantys, žmogus yra su laikinais dantimis, o tai reiškia, kad jis visą tą laiką gali gyventi aktyvų ir visavertį gyvenimą.

– O kaip dėl valgymo? Kada žmogus jau gali sau leisti kietesnį, sunkiau atkandamą maistą?

– Savo pacientams sakau – po implantavimo reikia galvoti, ką darote. Juk ilgą laiką išimamus protezus nešioję ar nesveikus dantis turėję žmonės pamiršta, ką reiškia kramtyti savais dantimis.

Kandimo jėga su dantų implantais kur kas didesnė, todėl iš pat pradžių galima netyčia įsikąsti į žandą, lūpą ar liežuvį. Iš karto po operacijos rekomenduoju pasirinkti minkštesnį maistą, vengti labai kietų produktų, tokių kaip riešutai, kepta duona.

Pirmasis mėnuo implantams prigyti labai svarbus, todėl per šį laikotarpį reikėtų labiau pasisaugoti, būti atidesniems. Na, o pritvirtinus nuolatinius dantis į savo racioną galima drąsiai sugrąžinti mėsos kepsnius, obuolius, riešutus ir kitą mėgstamą maistą, kurio teko atsisakyti netekus dantų.

– Kokį įsimintiną savo praktikos atvejį galite papasakoti?

– Jis galbūt kažkiek sietųsi su jūsų ankstesniu klausimu apie dantų atkūrimo kainą, tiksliau, jo vertę žmogui. Prisimenu vieną brandaus amžiaus – 82 metų pacientę.

Prieš ateidama į mūsų kliniką ji buvo priversta 20 metų nešioti išimamus dantų protezus.

Paklausėme, kodėl po tiek laiko ji vis dėlto nusprendė juos pakeisti dantimis ant implantų. Moteris atsakė norinti drąsiai atkąsti kąsnį, nebijodama, kad protezas iškris, ir pajusti maisto skonį. Ji labai apgailestavo, kad anksčiau nežinojo apie tokias galimybes. O pasibaigus gydymui pasakė, kad tas fizinis ir emocinis komfortas vertas kiekvieno jos išleisto cento.

Panašių atvejų mano praktikoje nemažai. Džiugu vis dažniau matyti, kad vietoj įprastų dovanų savo tėvams ar seneliams vaikai ir anūkai dovanoja naujus dantis ir kartu galimybę gyventi visavertį, aktyvų, kokybišką gyvenimą.

Tai – gražus meilės savo artimiesiems pavyzdys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.