Lietuvių radiologai laimėjo garbingą apdovanojimą

Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikų radiologijos ir branduolinės medicinos centro darbuotojai kovo mėnesį lankėsi Vienoje vykusiame kasmetiniame Europos radiologų kongrese „European Congress of Radiology 2017“. Jaunieji gydytojai dalyvavo „Invest in youth“ programoje ir pristatė elektroninius pranešimus, kurių vienas pelnė Magna Cum Laude apdovanojimą.

Gydytojai radiologai kraujagyslėmis gali pasiekti bet kurį organą ir jį gydyti. Kontroliuoti veiksmus jiems padeda rentgeno aparatas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Gydytojai radiologai kraujagyslėmis gali pasiekti bet kurį organą ir jį gydyti. Kontroliuoti veiksmus jiems padeda rentgeno aparatas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

www.santaroszinios.lt

Apr 10, 2017, 4:19 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:03 AM

Šis renginys vienija gydytojus radiologus, rezidentus, radiologijos technologus ir studentus iš 141 valstybių. Į Vieną šiais metais susirinko virš 26 000 dalyvių. Kongreso metu perskaityta daugiau kaip 1500 paskaitų, įvyko per 600 sesijų ir pristatyta virš 3000 elektroninių stendinių pranešimų.

Šių metų kongreso plakate figūruojanti stilizuota įvariaspalvėmis gėlėmis apraizgyta žmogaus kaukolė pasirinkta neatsitiktinai. Europos radiologų draugijos prezidentas Paul M. Parizel, kongreso atidarymo ceremonijos metu kalbėjo: „Kaukolėje yra smegenys, tai simbolis atspindintis mano domėjimąsi neuroradiologija, o įvairiaspalvės gėlės yra metafora į jaunystę, pavasarį ir naują etapą radiologijoje“.

Kongreso dalyviai turėjo progą gyvai išgirsti radiologijos specialistų iš įvairių pasaulio šalių aukščiausio lygio paskaitas, pagilinti žinias dominančiose srityse

Trečių metų radiologijos gydytoja rezidentė Aurelija Gedminaitė su bendraautoriais A. Brazaičiu, V. Augaitiene, M. Minderiu ir G. Andrijevskiene pristatė pranešimą „Peripheral Nerve Tumors: Imaging Features with Intraoperative Correlation“, kuris gavo Magna Cum Laude apdovanojimą.

Taip pat trečių metų radiologijos gydytoja rezidentė R. Černiauskaitė su bendraautoriais E. Mockiene ir R. Šydeikiene pristatė pranešimą „Full Body Radiography (LODOX Statscan) in Trauma Patients“.

Kongreso metu elektroninį pranešimą pristatė gydytojas radiologas D. Palionis su bendraautoriais V. Valevičiene, S. Glaveckaite „Routine unenchanced MRI for maximal diameters of thoracic aorta?“.

Elektroninį-žodinį pranešimą pristatė gydytoja radiologė J. Vaičiulienė su bendraautoriais D. Valančiene, A. E. Tamošiūnu, M. Markevičiumi, F. Jankevičiumi ir A. Bakavičiumi „R.E.N.A.L. Nephrometry Score as the Possibility in Choosing Operative Strategy in Renal Tumors“.

VUL SK radiologijos ir branduolinės medicinos centras sveikina aktyviai dalyvavusius šių metų Europos radiologijos kongrese ir linki ateityje ne tik dalyvauti, bet ir pristatyti savo mokslinius darbus užsienio auditorijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.