Vaida Skaisgirė išdavė, ką vaistinėje perka akcijų metu

Televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė – jauna mama. Todėl jai itin svarbu, kad jos vaikas būtų sveikas, tad žinoma, moteris rūpinasi, kad jis gautų visų būtinų medžiagų ir perka vitaminus. Tačiau, ar yra girdėjusi apie vaistų suderinamumą ir tai, kad net papildus užgeriant sultimis, šie gali net pakenkti?

Televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė – jauna mama, kuri rūpinasi, kad sūnus gautų visų būtinų medžiagų ir perka vitaminus.<br>T.Bauro nuotr.
Televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė – jauna mama, kuri rūpinasi, kad sūnus gautų visų būtinų medžiagų ir perka vitaminus.<br>T.Bauro nuotr.
Televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė – jauna mama, kuri rūpinasi, kad sūnus gautų visų būtinų medžiagų ir perka vitaminus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė – jauna mama, kuri rūpinasi, kad sūnus gautų visų būtinų medžiagų ir perka vitaminus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė – jauna mama, kuri rūpinasi, kad sūnus gautų visų būtinų medžiagų ir perka vitaminus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė – jauna mama, kuri rūpinasi, kad sūnus gautų visų būtinų medžiagų ir perka vitaminus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 22, 2017, 6:36 PM, atnaujinta May 5, 2017, 1:33 PM

– Ar tu derini drabužius?

– Žinoma taip, tai svarbu.

– O maisto produktus?

– Mėginu derinti ir kalbant apie save ir apie savo šeimą, sūnų, kuris yra augantis ir kuriam reikia įdiegti teisingus įpročius. Bandau, bet ne visada pavyksta.

– Ar teko vartoti daugiau negu du vaistus tuo pačiu metu, tau arba tavo šeimos nariams?

– Teko ir pačiai, ir sūnui visai neseniai.

– Iškilo minčių, abejonių, ar tai galima daryti, ar tai gerai organizmui?

– Jeigu atvirai,tai ne. Kažkaip pasitikiu gydytoju ir jo išrašytu receptu, jo sugalvotu gydymo metodu ir dažniausiai nerimo nebūna.

– Aš teisingai supratau, kad gydytojas išrašė vienu tuo pačiu metu vartoti kelis vaistus?

– Taip, čia aš kalbu apie savo sūnų, kuris nesenai sirgo. Jam pasireiškė kosulys ir sloga. Ta buvo peršalimas, kažkoks virusas. Buvo paskirti vaistai ir nuo slogos, ir nuo kosulio, ir nuo viruso.

– Tavo šeimoje priimta kaupti vaistus? Jeigu, sakykime, gera akcija ar vaistai tuo metu išparduodami ir kaina yra geresnė ir tu tikrai žinai, kad tau jo ateityje prireiks, ar perki?

– Vaistų – ne. Vitaminus – taip, nes juos nuolat vartoja mano sūnus: nuo žuvų taukų iki vitamino C ir visų kitų, o sau neprisiverčiu įskiepyti šito įpročio. Tai jeigu pamatau gerą kainą, žinoma, nusiperku į priekį, nes žinau, kad greitu metu bus suvartota.

– Tokią frazę kaip vaistų suderinamumas, teko girdėti?

– Ne, jeigu atvirai.

– Ar tada teko bent numatyti, kad vaistai organizme gali susijungti į visai kitokius cheminius derinius, kurie ne visą laiką būna naudingi?

– Tai suvokiama logiškai. Tačiau apie tai nesusimastai, kai eini pas patikimus specialistus. Nors tenka išgirsti istorijų, kad galbūt neteisingai sudėlioti ir sujungti į visumą vaistai gali turėti visiškai priešingą poveikį.

– Aš teisingai suprantu, kad esi įsitikinusi, jog jei gydytojas paskyrė tai yra konstantą ir tai yra gerai?

– Ne, gyvenime yra tokių situacijų kai net ir jei prireikia ir keli daktarai sutelkia jėgas, jie visi gali turėti savo skirtingas vizijas apie skirtingus gydymus ir natūralu, mes visi žmonės. Jie irgi gali klysti.

– O kaip pati manai, ar gerai išmanai ir apie vaistus ar ne apie jų poveikį?

– Jeigu atvirai net nelabai perskaitau to lapelio ir tos dalies kur yra parašyta šalutiniai poveikiai, bet aš dažniausiai vaistų griebiuosi jau esant kažkokiai kritinei situacijai.

– Tai manai,kad vaistus vartoji tinkamai?

– Manau, kad taip.

– Ar norėtum sužinoti, kokie vaistai ar maisto papildai, kuriuos vartoji ir duodi savo sūnui, dera tarpusavyje?

– Žinoma, tai yra labai aktuali informacija ir labai reikalinga ypač kai esi mama, nes visa atsakomybė yra tavo rankose. Mama yra viso ko pamatas, rūpintoja ir taip toliau. Todėl tai labai svarbu.

– Esi girdėjusi apie tokį dalyką, kad galima tiesiog paimti visus tuos preparatus nusinešti į vaisinę, kuri turi specialią programą ir tau tiksliai tiksliai pasakys, ar tie daiktai dera tarpusavyje?

– Nežinojau, išgirdau šiandien ir tai yra labai sveikintinas dalykas.

– Grįžkime prie to, kaip tuos vaistus vartoti. Ar vaistus užgerti galima tik vandeniu, o gal galima sultimis, arbata? Teko girdėti, kad tokie nekalti gėrimai kaip kava, arbata ar sultys gali sudaryti pavojingus derinius organizme su vaistų cheminėmis medžiagomis?

– Specialiai tokios informacijos neieškojau, bet tai gali logiškai išmastyti. Pati to nepropaguoju, bet sūnus taip kartais daro: jei duodu lašų nuo kosulio, žiūriu, nubėga ir sultis pagriebia, užgeria. Sudrausmini, bet nemanai, kad tai pasaulio pabaiga.

– O jeigu sužinotum, kad tai yra daug pavojingiau nei tu iki šiol manei?

– Pradėčiau elgtis daug atsakingiau ir prižiūrėti savo veiksmus. Mes kiekvienas esam savo gyvenimo kalviai ir patys pasirenkame veiksmus, vienus ar kitokius ir pasirinkti sąmoningai save žaloti yra kvaila.

– Jeigu vartoji kažkokius medikamentus, maisto papildus ir eini į vaistinę nusipirkti kažko naujo, ar visada pasakai vaistininkui, ką jau vartoji?

– Tiesą sakant, ne, bet galbūt to turėtų paklausti vaistininkas?

– Nemanai, kad tai yra svarbu?

– Nemanau, kad tai galbūt yra labai svarbu. Tiesiog ateini su bėda, kurią nori spręsti tą akimirką. Kitas jau sprendi.

– Mūsų pokalbis keičia tavo požiūrį į vaistus ir jų vartojimą, derinimą?

– Žinoma, tai priverčia pamąstyti, kad tu pats turi savimi rūpintis ir žiūrėti, ką dedi į save. Vaistai, šiaip yra stebuklingas dalykas. Jie gali numalšinti beveik bet kokį fizinį skausmą ir tai yra stebuklinga.

– Ar verta vargti ir šviesti visuomenę tokiais klausimais kaip vaistų suderinamumas?

– Būtinai, žinoma. Sveikata,gyvybė tai yra pats didžiausias mūsų turtas ir mažiausia, ką galime padaryti, tai rūpintis savimi ir prisižiūrėti bent jau šiuo klausimu, kad vaistai būtų tinkami ir kad jie būtų suderinti. Tai labai svarbu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.