Translytis 21-erių studentas papasakojo, kokio pasiūlymo sulaukė poliklinikoje

 

 Translytis 21-erių studentas Tovaldas papasakojo apie sunkumus, su kuriais tenka susidurti.<br> Youtube momentinis kadras.
 Translytis 21-erių studentas Tovaldas papasakojo apie sunkumus, su kuriais tenka susidurti.<br> Youtube momentinis kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 11:32 AM, atnaujinta May 5, 2017, 11:36 AM

 Diskusijoje Seime penktadienį dalyvavęs 21-erių studentas sako, kad dėl translytiškumo diagnozės prieš keletą metų atvykęs į valstybinę gydymo įstaigą sulaukė siūlymo tyrimams gultis į psichiatrijos ligoninę. 

„Sąlygos, kurias iškėlė pati psichiatrė, buvo tokios labai miglotos ir aš labai suabejojau, ką su manimi darys, nes man pasiūlė gultis į psichiatrinę ligoninę ir atlikti tyrimų. Kokių tyrimų - aš neįsivaizdavau, man niekas nebuvo paaiškinta. Taip pat abejonių sukėlė tos psichiatrės akivaizdi nepagarba man, toks švelnus žiūrėjimas į akis ir tyčiojimasis iš manęs, nes buvo pasakyta keletas frazių, kurios tikrai įstrigo man visam gyvenimui. Tuo metu aš taip ir neatsiguliau į tą psichiatrinę“, - prisiminė jis. 

Studentas sakė, kad vėliau jam pavyko Vilniuje surasti psichiatrą ir endokrinologą, kurie jam teikė reikalingas paslaugas. 

Šis vaikinas yra vienas iš dviejų asmenų, kuriems Vilniaus miesto apylinkės teismas nurodė išduoti naujus asmens tapatybės dokumentus be chirurginės lyties keitimo procedūros. Balandį ir gegužę šio teismo priimti sprendimai dviejų asmenų atžvilgiu kol kas nėra įsiteisėję. Kol neturi dokumentų, kuriuose jis būtų pristatytas kaip vyras, o ne moteris, studentas sakė patiriantis daug nepatogumų. 

„Naujausias atvejis, kuris įstrigo, buvo tada, kuomet važiavau tarpmiestiniu autobusu iš Vilniaus į Rokiškį ir pirkau bilietą su nuolaida, nes esu studentas. Paprašė parodyti studento pažymėjimą, aš jį parodžiau ir mane apkaltino, kad aš jį pavogiau ir kad tai yra ne mano kortelė. Perskaitė garsiai vardą, pavardę, matė labai daug žmonių. Turėjau parodyti ir ID kortelę, ir visas kitas, kokias tik turiu, kad įrodyčiau, jog tai yra mano dokumentas“, - pasakojo jis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.