Atskleidė, kaip jaučiasi pro sporto klubo langą ant cemento iškritęs dvimetis

Vakar dieną Vilniuje įvyko nelaimė ir pro Priegliaus gatvėje įsikūrusio sporto klubo „Goodlife“ pastato antro aukšto langą iškrito dvejų metų vaikas (gim. 2015 m.). Į įvykio vietą iškviesta greitoji medicinos pagalba berniuką išvežė į VUL Santariškių klinikų Vaikų ligoninę.

 Mažojo Gabrieliaus gyvybei pavojus negresia.<br> A.Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
 Mažojo Gabrieliaus gyvybei pavojus negresia.<br> A.Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
 Nelaimė Vilniuje - pro sporto klubo langą iškrito dvimetis.<br> D.Umbraso nuotr.
 Nelaimė Vilniuje - pro sporto klubo langą iškrito dvimetis.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 10, 2017, 7:32 PM, atnaujinta May 10, 2017, 8:27 PM

Vilniaus apskrities policijos atstovas portalui lrytas.lt patvirtino, kad vaikas nukrito ant asfalto dangos. Vaikų ligoninės traumatologijos skyriuje jam buvo nustatytas kairiojo šlaunikaulio lūžis ir galvos sumušimas. 

„Berniukas guli traumatologijos skyriuje, yra sąmoningas, šalia jo budi tėvai. Jam jau buvo atlikta šlaunikaulio operacija, o būklė yra stebima medikų. Po tokių traumų kiekvienas susižeidęs vaikas yra stebimas ilgesnį laiką. Jam taip pat turėtų būti atlikta daugiau įvairių tyrimų, tarp jų ir ištyrimas magnetiniu rezonansu“, – patvirtino VUL Santariškių klinikų Vaikų ligoninės ryšių su visuomene specialistė Jolanta Normantienė.

Įvykus nelaimei, sporto klubo lankytojai portalui lrytas.lt pasakojo, kad jame nuo gegužės 1 dienos uždarytas vaikų priežiūros kambarys, kuriame beveik nuo klubo atidarymo tam tikromis valandomis už papildomą mokestį būdavo prižiūrimos tuo metu sportuojančių tėvų atžalos. Paslaugą nutraukus, vaikai, administracijos leidimu, laiką leisdavo sporto salėje esančiose poilsio zonose. Deja, sportu užsiimantys tėvai ne visuomet pasirūpindavo jų saugumu.

Dalis „Goodlife“ sporto klubo yra įsikūręs buvusiose restorano patalpose, kuriose dienos metu, liudininkų teigimu, sporto klube būdavo vėdinimui praveriami vitrininiai langai. Vis dėlto kaip galėjo įvykti nelaimė, kol kas neaišku, mat jie aptverti apsaugine tvorele.

Vykdomas tyrimas

Susisiekus su sporto klubo ryšių su visuomene specialiste Liubove Zaiceva paaiškėjo, kad šiuo metu yra vykdomas vidinis tyrimas bei sprendžiama, kokių priemonių bus imtasi, kad toks įvykis būtų pirmas ir paskutinis ne tik „Goodlife“, bet ir kituose sporto klubuose.

„Pradėtas vykdyti vidinis tyrimas, bendraujame su pareigūnais. Šiuo metu bandome išsiaiškinti ne tik tai, kaip įvyko nelaimė, bet ir ką daryti, kad panašus įvykis nepasikartotų ateityje. 

Vienas iš pagrindinių mūsų tikslų yra užtikrinti saugią aplinką tevų ir vaikų poilsiui, tačiau tam būtinas tėvų įsitraukimas, nes kol sporto klubo administracija rūpinasi jų lankytojų saugumu, tėvai turėtų atkreipti dėmesį ir į tai, ką veikia jų atžalos.

Jokiu būdu nesinorėtų uždrausti į sporto klubą atsivesti vaikų, todėl bendradarbiaudami su savo klientais, kuriuos planuojame apklausti anketomis ir nustatyti į sportą klubą atsivestų vaikų priežiūros gaires. Vienas iš būdų užtikrinti visišką saugumą būtų siūlymas nesivesti vaikų į suaugusiųjų treniruotes, o su jais ateiti tik į mažiesiems skirtus sporto užsiėmimus“, – kalbėjo L.Zaiceva.

Jai antrino ir Mantas Balčiukynas, UAB „Goodlife fitness“ vadovas.

„Mūsų sporto klubas yra labai mažas – todėl visa mūsų bendruomenė yra labai artima. Todėl šiandien įvykęs nelaimingas atsitikimas, kai po treniruotės „Mama ir vaikas“, pro langą iškrito dvejų metų vaikutis mums visiems labai skaudi.  Apmaudu, tačiau šioje situacijoje, sunku rasti kaltą asmenį. Sporto klubas ir visa mūsų komanda užsitrina, kad mūsų bendruomenė sportuotų saugioje aplinkoje, o mūsų  nariai rūpinasi savo ir šeimos sveikata atvykdami sportuoti kartu su mažaisiais.  

Mes palaikome šeimai draugišką aplinką ir aptarę su tėveliais esame sutikę, kad sporto klube galėtų lankytis ir mažyliai.  Iki šių metų gegužės 1 d. sporto klube veikė vaikų priežiūros kambarys, tačiau pastaruoju metu jis buvo nebepopuliarus ir aktualus tik 2 proc. mūsų bendruomenės narių. Todėl pasitarę su tėveliais nuspendėme vaikų priežiūros kambarį panaikinti bei vaikučius kartu leisti į sporto klubą (taip taip ir į specialias tėvelių ir mažylių treniruotes), prižiūrint tėvams.  

Akivaizdu, kad mažieji labai judrūs ir tokia nelaimė yra neprognozuojama. Tai yra kelių sekundžių klausimas. Mes šiuo metu peržiūrime visą sporto klubo įrengimą ir pasiruošę investuoti papildomai tiek įdiegdami dar daugiau saugumą užtikrinančių sistemų, o kartu taip pat papildomai atkreipsime tėvelių dėmesį bei diskutuosime kartu – kaip šeimos gali saugiai sportuoti kartu – tėveliai su mažyliais.  Drausti mažyliams lankytis sporto klube nėra gera praktika.

Vaikai turi augti sveikoje aplinkoje, nuo mažų dienų matyti sportuojančius tėvus. Todėl labai svarbu, kad šis nelaimingas atsitikimas būtų gera pamoka visiems Lietuvoje veikiantiems sporto klubams, kad visi kartu turime kurti gerąją praktiką kaip turėti dar saugesnę aplinką, kelti dar griežtesnius saugumo reikalavimus patiems sau ir mus supančiai aplinkai.

Ir pabaigai svarbiausia – mažasis Gabrielius išgyveno. Kone stebuklas, kaip mažylis, išskritęs pro langą liko gyvas. Dėkojame visiems Santariškių ligoninės medikams, kurie rūpinosi šiandien Gabrieliumi. Gablierius šiuo metu sveiksta. Linkime stiprybės tėveliams!“ – teigė jis,

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.