Aurelijaus Verygos padėka – sekso skandale išgarsėjusiam medikui

A.Verygos skandalai neapleidžia – šį kartą kasmetinės Medicinos darbuotojų dienos proga teikiamą padėką norėjo skirti skandalinga praeitimi garsiam psichiatrui. Per Lietuvą dėl slaptų meilės romanų su klinikų darbuotojomis ir bandymo suvilioti perpus už jį jaunesnę pacientę nuskambėjęs psichiatras Visvaldas Nekrašas ir vėl dėmesio centre.

 A.Veryga padėką norėjo įteikti sekso skandale išgarsėjusiam medikui.<br> Soc. tinklų ir V.Ščiavinsko nuotr. montažas
 A.Veryga padėką norėjo įteikti sekso skandale išgarsėjusiam medikui.<br> Soc. tinklų ir V.Ščiavinsko nuotr. montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2017, 1:35 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:37 PM

Šį sykį jis buvo įtrauktas į pagerbtinų medikų sąrašą. Laimei, prieš porą metų plačiai Lietuvoje nuskambėjęs sekso skandalas pagaliau pasiekė ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) specialistų ausis – įvertinusi padėtį SAM nusprendė V.Nekrašą iš minėto sąrašo pašalinti. 

„Pateikta informacija padėjo Sveikatos apsaugos ministerijai išvengti klaidos. Ministerija, gaudama gydymo įstaigų prašymus pagerbti jų darbuotojus, mano, kad įvairiems apdovanojimams teikiami tik nepriekaištingos reputacijos asmenys. Todėl, paaiškėjus gydytojo vardą žeminančioms aplinkybėms, skubos tvarka atšauktas sveikinimo raštas UAB Plungės sveikatos centro gydytojui psichiatrui, gydytojui neurologui Visvaldui Nekrašui.

Sveikatos apsaugos ministerija tikisi, kad ateityje padėkos raštams ar sveikinimams gauti gydymo įstaigos teiks tik nepriekaištingos reputacijos darbuotojus ir tokių klaidų nepasikartos“, – teigė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Ne kartą kaltintas seksualiniu priekabiavimu

Lrytas.lt primena, kad gydytojas V.Nekrašas buvo ne sykį apkaltintas seksualiniu priekabiavimu. Maža to, prieš kelerius metus jo ir buvusios meilužės intymios nuotraukos buvo patekusios į socialinius tinklus.

Pats V.Nekrašas tai vadino šmeižtu ir tikino, kad tuo metu 25 metais jaunesnė klinikų registratūros darbuotoja Živilė (vardas pakeistas. – Red.) pati jį kviesdavo į pasimatymus, o jo vardą žeminantis interviu vienam Plungės laikraščių buvo jos būdas atkeršyti.

Vis dėlto moteris pateikė kitokią istoriją – prieš išvykdama į užsienį pasakojo įsidarbinusi privačioje medicinos klinikoje. Jos savininkas –buvęs parlamentaras, o dabar Plungės tarybos narys socialdemokratas V.Nekrašas – netrukus pradėjo rodyti išskirtinį dėmesį jaunai moteriai. Nuvykusi į kelis pasimatymus su 25 metais vyresniu mediku moteris esą suprato padariusi klaidą. 

Jauna moteris apie V.Nekrašo seksualinį priekabiavimą ir psichologinį smurtą tuomet pirmiausia prabilo tėvams. Jie tvirtino, kad psichiatras jų dukteriai išrašydavęs stiprių raminamųjų, nuo kurių ji jautėsi prastai.

V.Nekrašas šio fakto neneigė – aptakiai atsakęs, kad jai būdavo išrašomi gydytojo psichiatro skirti vaistai, jis pripažino pats merginai ir išrašydavęs vaistus.

Terorizavo ir meilužės vyrą

30-metė prieš ketverius metus pasakojo, kad slaptą romaną bandė nutraukti, tačiau V.Nekrašas intymias poros nuotraukas paviešino internete. Psichiatru dirbantis vyras tuomet tai neigė ir dievagojosi jokių nuotraukų internete neviešinęs ir net nemokantis naudotis socialiniu tinklu „Facebook“.

Pats jis kitaip piešė romaną, kuris vyko už akių toje pačioje klinikoje dirbančiai jo žmonai. Buvęs parlamentaras parodė neva Živilės jam rašytas žinutes. Vienoje jų rašoma: „Kas tau nutiko tu turi būti su manimi viskas bus gerai myliu“. 

„Ji įsidarbino, praėjo kiek laiko. Ji parašė man tokią žinutę: „Laikas mano, vieta tavo.“ Tai, ką mes padarėm, – išvažiavom pasivažinėti. Va, ir prasidėjo ta meilė tokia“, – žurnalistams aiškino V.Nekrašas. Kaip intymios pusnuogių meilužių nuotraukos atsirado socialiniame tinkle, vyras tuomet tvirtino nežinantis. 

V.Nekrašas pasakojo, kad moteris mėgdavo jam pozuoti ir kartą paprašė mylimojo nufotografuoti ją su naujomis kelnaitėmis ir liemenėle, bet dievagojosi tų nuotraukų internete neviešinęs ir net nemokantis naudotis socialiniu tinklu „Facebook“.

Živilė tikino, kad buvęs meilužis naktimis skambindavo jos vyrui ir reikalaudavo atiduoti žmoną. „Taip, aš paskambinau vyrui ir paklausiau: „Klausyk, Vytai, tai kuris dabar miegosim su tavo žmona? Jis man sako: „Aš seniai nemiegu, nes ji man...“ Nutylėsiu tą punktą“, – pasakojo V.Nekrašas. Su meilužės vyru jis aptarinėjo ir sutuoktinių vaiką.

Moteris dėl seksualinio priekabiavimo ir paviešintų intymių nuotraukų kreipėsi į policiją, tačiau jai buvo patarta kreiptis į teismą. Plungės policijos viršininkas Saulius Vaičekauskas neslėpė, kad tai – ne pirma dramatiška V.Nekrašo meilės istorija. „Buvo atvejis, kai jis išstūmė nuogą moterį iš savo namo. Ten irgi ta pati situacija“, – tvirtino pareigūnas.

Dar prieš pasirodant straipsniui Živilė jau gulėjo ligoninėje – viską užbaigti moteris norėjo prisirijusi tablečių. Nebepakėlė tokio psichologinio smurto, nuolatinio žeminimo, žmonių pašaipų. Be to, prieš tai viską atleidęs Živilės vyras taip pat palūžo – paprašė skyrybų. Šeima subyrėjo.

Kai Živilė pateko į ligoninę, gydytojas paliko ją ramybėje. Daugiau nebeskambino ir neberašė. Paklausta, ar žino ir daugiau panašių atvejų, moteris tik liūdnai šyptelėjo – nuo V.Nekrašo priekabiavimo kentėjo tikrai ne viena moteris.  Tačiau kitos taip pat bijojo viešumos, bijojo prarasti darbą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.