Mįslė Klaipėdoje: darželinukai nualpo pažaidę smėlyje

Klaipėdos vaikų ligoninėje atsidūrė du to paties vaikų darželio auklėtiniai – grįžę į grupę iš lauko po pasivaikščiojimo trejų metų berniukai su kitais sėdo pietauti, bet staiga tapo vangūs ir ėmė alpti.

Kol kas vaikams darželyje teks apsieiti be žaidimų šioje dėžėje – ji uždengta, kol tarnybos atliks smėlio tyrimus.<br>V.Gedvilo nuotr.
Kol kas vaikams darželyje teks apsieiti be žaidimų šioje dėžėje – ji uždengta, kol tarnybos atliks smėlio tyrimus.<br>V.Gedvilo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė, LR korespondentė

May 26, 2017, 8:12 AM

Spėjama, kad žaisdami smėlio dėžėje vaikai apsinuodijo neaiškiomis toksinėmis medžiagomis. Baimintasi, kad jie nebūtų kur nors aptikę ir paragavę kvaišalų, tačiau atlikus šlapimo tyrimus narkotinių medžiagų nerasta.

„Du berniukus iš darželio greitoji pagalba atgabeno trečiadienį po pietų. Per pietus darželyje vaikai staiga tapo vangūs, vienas suglebo, kitas ėmė regėti tai, ko nėra, ir keistai kalbėti.

Darželio personalas skubiai iškvietė greitąją pagalbą, – pasakojo gydytoja Rūta Dolebienė. – Vaikai buvo paguldyti į Reanimacijos skyrių, jiems buvo statomos lašelinės, stebima širdies veikla, atlikti kiti būtini tyrimai.

Paaiškėjo, kad mažųjų organizmuose trūko kalio. Po kelių valandų jie atsipeikėjo, atsikūrė visos gyvybinės funkcijos, mažylius galėjome perkelti į Neurologijos skyrių, kur toliau taikomas gydymas. Naktį jie miegojo ramiai, dabar jau yra gerai nusiteikę ir žvalūs.“

Medikė spėja, gal itin aktyvūs darželio draugai žaisdami smėlio dėžėje ką nors surado ir paragavo ar palaižė. Aišku, kad jie apsinuodijo kažkokia toksine medžiaga, bet kokia – nenustatyta.

Panašių atvejų kartais pasitaiko, tačiau tuomet vaikai paprastai atvežami iš namų paragavę ne vietoje paliktų tėvų ar senelių vartojamų raminamųjų ar kitokių vaistų.

Vieno trimečio motina Vilma J. teigė išgyvenusi didžiulį jaudulį, kai jai apie sūnaus būklę pranešė darželio darbuotojai.

„Paskambino į darbą ir pasakė, kad vaikas turbūt smarkiai apsinuodijo – alpsta ir mėlynuoja. Kai nulėkiau, jis buvo sunkios būklės, išsigandęs, verkiantis. Nesuvokiu, kas galėjo nutikti. Rytą į darželį išėjo žvalus ir gerai nusiteikęs“, – sakė motina.

Prieš savaitę tame pačiame darželyje „Ąžuoliukas“ jau buvo nutikusi panaši istorija. Tąkart grįžusi iš lauko blogai pasijuto ketverių metų mergaitė. Ji buvo išgabenta į ligoninę, kur nustatyta virusinė infekcija.

Kol kas vaikams teks apsieiti be žaidimų smėlio dėžėje – ji uždengta apsaugine plėvele, iškviestos tarnybos, turinčios atlikti smėlio tyrimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.