Festivalių dalyvius sieks apsaugoti kurdami „Saugias erdves“

Kasmet Lietuvoje muzikos festivaliuose apsilanko apie 60 000 -  80 000 žmonių. Siekiant šviesti visuomenę ir prisidėti prie festivalių svečių sąmoningumo trijuose muzikos festivaliuose bus įgyvendinama užsienio šalyse taikoma ir pasiteisinusi edukacinė iniciatyva. Festivaliuose „Sūpynės“, „Yaga“ ir „Loftas fest“ bus įrengtos palapinės „Saugi erdvė“.

 Dalyvių saugumą sieks užtikrinti sekdami užsienio valstybių pavyzdžiu.<br> „Festivaliai LT“ nuotr.
 Dalyvių saugumą sieks užtikrinti sekdami užsienio valstybių pavyzdžiu.<br> „Festivaliai LT“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 4:57 PM

Jose visą parą renginių dalyviams bus teikiama informacija apie psichoaktyviųjų medžiagų poveikį ir jų vartojimo pasekmes, lytiškai plintančias ligas, vyks diskusijos, vairavimo apsvaigus prevencija, suteikiamos konsultacijos ir profesionali psichologinė pagalba, vyks edukacinių klipų peržiūra apie pirmąją pagalbą, savo blaivumą bus galima pasitikrinti alkotesteriais.
 
Tokios analogiškos iniciatyvos, kaip „Saugi erdvė“, jau kurį laiką veikia muzikos festivaliuose vakarų Europoje, Kanadoje bei JAV. Birželio 6 dieną vykusioje NTAKD surengtoje tarptautinėje konferencijoje „Narkotikų vartojimas Lietuvos naktinio gyvenimo aplinkoje: pavojai ir sprendimai” dalyvavo prevencijos ekspertė Jacqueline Krouwel-Jellinek.

Ji atstovauja nuo 2015 metų Olandijoje veikiančią iniciatyvą „Celebrate Safe”, kuri per metus įgyvendinama virš 200 muzikos festivalių ir renginių Olandijoje. Dalindamasi patirtimi prevencijos ekspertė teigia, kad sėkmingam edukacinės iniciatyvos įgyvendinimui reikalingas bendradarbiavimas tarp skirtingų sektorių ir bendras interesas: šviesti visuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.