Sulaukusiems 80 m. – kompensuojamuosius vaistus dalins nemokamai

Sulaukusiems 80 metų žmonėms valstybė galėtų padengti visą kompensuojamųjų vaistų kainą. Dabar už kai kuriuos vaistus jie turi sumokėti priemoką.

 Patvirtinus šį siūlymą, vyresniems nei 80 m. asmenims nebetektų mokėti už kompensuojamuosius vaistus.<br> 123rf.com nuotr.
 Patvirtinus šį siūlymą, vyresniems nei 80 m. asmenims nebetektų mokėti už kompensuojamuosius vaistus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 4:14 PM

Tai numatančias Sveikatos draudimo įstatymo pataisas įregistravo du Sveikatos reikalų komiteto nariai - socialdemokratas Antanas Vinkus ir „valstietis“ Darius Kaminskas.

Jie siūlo, kad tokiems žmonėms nebūtų taikoma jokia papildoma priemoka, o jei mažmeninė kaina būtų didesnė nei bazinė, skirtumą padengtų Privalomojo sveikatos draudimo fondas (PSDF).

Priemoka nebūtų taikoma ir vaikams iki 18 metų, nedarbingiems asmenims, pensininkams, turintiems didelių specialiųjų poreikių. Jiems ir dabar padengiama visa bazinė kompensuojamųjų vaistų kaina, tačiau jie turi sumokėti priemoką.   

Pasak A.Vinkaus, 2017 metų pradžioje Lietuvoje gyveno 156 tūkst. 80 metų sulaukusių žmonių - kiek daugiau nei 5 proc. visų gyventojų.

„Visi jie gyvena tik iš pensijos, kuri siekia 240 eurų ir visi turi daug sveikatos problemų, ir mums yra labai svarbu padėti šiems žmonėms“, - BNS sakė A.Vinkus.

2016 metais žmonėms nuo 75 metų vaistams kompensuoti išleista apie 47 mln. eurų PSDF biudžeto lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.