Su mirtimi kovojančio kauniečio artimieji prašo padėti

Savaitgalį feisbuke ėmė sparčiai plisti žinia, jog už gyvybę kovojančiam Dovydui Lukaičiui reikalingas kraujo perpylimas, o reikiamos kraujo grupės donoro šiuo metu trūksta.

Neabejingi tautiečiai sparčiai dalijasi šiuo pagalbos prašymu. 
Neabejingi tautiečiai sparčiai dalijasi šiuo pagalbos prašymu. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2017, 4:14 PM

Į socialinio tinklo vartotojus kreipėsi jo artima bičiulė rašydama, kad šiuo metu Dovydas kovoja už savo gyvybę Kauno klinikų Neurochirurgijos skyriuje. Neseniai vaikinas pateko į avariją, kurios metu jo tėvas tragiškai žuvo. 

Moteris ragino prisidėti visus, kurie gali paaukoti ypač I grupės kraujo. 

Žinutėje ji kreipėsi į visus geros valios žmones sakydama, kad mes niekada nežinome, kada kiekvieno iš mūsų šeimoje nutiks nelaimė, todėl privalome vieni kitiems padėti ir parodyti, kad kito žmogaus sveikata bei gyvybė mums rūpi. 

Sekmadienio popietę Kauno klinikų atstovė spaudai Karolina Vaikšnoraitė patvirtino, kad toks pacientas tikrai šiuo metu yra gydomas ligoninėje. 

Vis dėlto ji teigė, kad jeigu pacientui atsirastų kraujo perpylimo poreikis, jo reikiamos kraujo grupės kraujo tikrai būtų. „Šiuo metu jam reikiamo kraujo stygiaus tikrai nėra, tačiau visi norintys ir galintys, tai gali padaryti Kauno klinikų Kraujo centre“, – sakė vyr. specialistė K.Vaikšnoraitė.

Oficialiame Kauno klinikų Kraujo centro puslapyje pateikiama informacija, jog donorai priimami šiuo laiku: 

I, III, V 8-18 val., 
II, IV 9-19 val., 
VI 9-14 val.

Kraujo donoru gali būti kiekvienas sveikas asmuo:

18 – 65 metų amžiaus, kurio kūno masė ne mažesnė nei 50 kg, pateikęs galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Donorų kraujo surinkimo procedūra yra saugi: naudojamos tik vienkartinės sterilios priemonės, vienos donacijos metu paimama standartinė kraujo dozė – 450 ml ir apie 30 ml privalomiems kraujo tyrimams, visa informacija apie donorą, jo sveikatą, kraujo tyrimų rezultatus yra konfidenciali.

Donacijų trukmė:

kraujo surinkimas – 6-12 min.

kraujo sudėtinių dalių surinkimas (aferezė): trombocitų – 1,5-2 val., trombocitų+eritrocitų – 40-60 min., eritrocitų – 20-30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.