Išvykstate? Šių vaistų lėktuve privalu turėti

[[ge:lrytas:lrytas:1845881]][[ge:lrytas:lrytas:1891759]][[ge:lrytas:lrytas:1866428]]

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-29 11:34

Skrydžių oro linijų bendrovės „Small planet“ atstovė pabrėžia, kad nereceptinius vaistus privaloma vežtis su informaciniu lapeliu. „Oro uosto saugumo darbuotojai turi teisę paprašyti parodyti informacinį lapelį“,  - sako B. Jasiukėnaitė.
 
Prieš lipdami į lėktuvą pasirūpinkite vaistais nuo pykinimo

 
Remdamasis savo keliautoju patirtimi R. Širvinskas-Makalius pataria pasiimti vaistų nuo pykinimo. „Yra žmonių, kurių neužsupa važiuojant mašina ar autobusu, tačiau skrendant lėktuvu, tas nemalonus jausmas atsiranda. Nors atrodo lėktuve nėra visiškai jokio judėjimo, tačiau skrendant ilgą atstumą, po nakties lėktuve yra pateikiami pusryčiai, lėktuvas pradeda leistis ir šiek tiek pasipurto, iš patirties galiu pasakyti, kad daugelis tada pasijaučia negerai“, - sako kelionių agentūros „Makalius“ įkūrėjas. 
 
„Eurovaistinės“ vaistininkė L. Vanagaitė teigia, kad  yra žmonių, kuriems paprastos tabletės nuo pykinimo nepadeda, tačiau yra stipresnių receptinių vaistų, kurių poveikis pajuntamas greičiau.

„Kiekvienas atsakingas keliautojas, ruošdamasis į kelionę turėtų nepamiršti su savimi pasiimti kelionių vaistinėlės, kuri jam pagelbės pačiose netikėčiausioje situacijoje: apsinuodijus maistu ar netikėtai peršalus. Lėktuve rekomenduojame turėti tik tam tikrus nuolat vartojamus vaistus, ir priemonę nuo pykinimo, visa kita gali keliauti registruojamame bagaže“, - apibendrina vaistininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.