Išsekusį kūną slėpusi atlikėja atvėrė širdį

Dainininkė Demi Lovato (24 m.) padarė tai, ko iki tol vengė, – su gerbėjais pasidalijo savo nuotrauka, kurioje matyti nuogas pilvas. Mat anksčiau save žalojusi, nuo bulimijos kentėjusi ir bipoliniu afektiniu sutrikimu serganti žvaigždė slėpdavo išsekusį kūną, o dabar tapo vilties įkvėpėja milijonams.

Anksčiau kūną slėpdavusi garsi dainininkė D.Lovato gerbėjus pradžiugino nuotrauka, kurioje matyti jos nuogas pilvas.<br>„Instagram“ nuotr.
Anksčiau kūną slėpdavusi garsi dainininkė D.Lovato gerbėjus pradžiugino nuotrauka, kurioje matyti jos nuogas pilvas.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2017, 12:59 PM

Socialiniame tinkle „Instagram“ 60 milijonų sekėjų turinti amerikiečių muzikos atlikėja ir aktorė D.Lovato apie ją kamuojančias psichologines problemas ėmė šnekėti atvirai ir prisideda prie įvairių viltingų projektų. Ji tapo savotiška psichikos sveikatos ambasadore.

Pastaruoju metu D.Lovato tiesiog švyti. Neseniai ji pristatė savo naujausio singlo „Sorry Not Sorry“ vaizdo klipą, kuriame nevengia demonstruoti nuogo kūno. Dainininkė prisipažino, kad ji sunkiai dirba sporto salėje, džiaugiasi pažanga ir šiuo metu jaučiasi savimi patenkinta.

Tačiau taip buvo ne visada. Nuo vaikystės į sceną lipančiai atlikėjai teko patirti daugybę su psichikos sveikata susijusių negandų.

Dainininkė, būdama vos septynerių, jau turėjo minčių apie savižudybę. Nesiliaujančios patyčios dėl pilnesnių D.Lovato kūno formų mokykloje jai sukėlė bulimiją, o būdama vienuolikos ji pradėjo dėl to save žaloti.

Netrukus dainininkė ėmė kovoti ne tik su valgymo sutrikimais, bet ir priklausomybe nuo alkoholio bei narkotikų. Žvaigždės gyvenimas ėmė labiau panašėti į pragarą.

„Aš gyvenau greitai ir maniau, kad mirsiu jauna. Net nemaniau, kad sulauksiu 21-erių“, – yra sakiusi dainininkė.

Laimė, toks košmariškas atlikėjos gyvenimo scenarijus neišsipildė. Kai atlikėja užpuolė savo grupės šokėją, 2010 metais pagalbos ji nuvyko ieškoti į reabilitacijos kliniką.

Ten jai diagnozavo bipolinį afektinį sutrikimą. Dainininkei kiek palengvėjo, nes tai pagaliau paaiškino jos staigias nuotaikų kaitas bei agresyvų elgesį.

Nuo tada D.Lovato gyvenime ėmė rastis šviesesnių spalvų. Nuo 2012-ųjų ji visiškai nevartoja alkoholio, sportuoja, užsiima labdaringa ir švietėjiška veikla.

„Pradėjau gydytis ne dėl to, kad tapčiau kam nors įkvėpimu. Iš pradžių tokia atsakomybė man atrodė per sunki, tačiau dabar tai tapo ir mano gyvenimo varikliu, padedančiu išsilaikyti.

Sutinku daugybę merginų, kurios rodo man savo randuotus riešus ir tikina, jog būtent dėl manęs jos nustojo save žaloti. Kitos atsisakė alkoholio.

Girdint tokius dalykus mano gyvenimas įgavo naują prasmę“, – džiaugėsi D.Lovato.

Vis dėlto apie savo psichikos sveikatą nuolat atviraujanti dainininkė praėjusią savaitę prisipažino, jog nėra labai patenkinta, kad žmonės ją tapatina su jos liga.

„Esu pristatoma kaip bipolikė ir tai yra tiesa – aš tokia esu. Bet man nepatinka, kad tai naudojama kaip etiketė.

Tai yra tai, ką aš turiu, o ne kas esu“, – sakė D.Lovato.

Kad ir kaip būtų, ji nesigėdija savo ligos ir norėtų, kad apie psichikos sveikatą būtų kalbama kuo daugiau.

„Žmonės turėtų pabrėžti psichikos sveikatos svarbą, nes kalbėti apie tai tebėra tabu.

Kuo daugiau visi apie tai žinos, tuo lengviau ras problemų sprendimus.

Būdama populiari naudojuosi savo pozicija, iš kurios mane išgirsti gali daugiau žmonių nei prieš 10–15 metų. Tad aš savo balsą naudoju ne tik dainuoti“, – kalbėjo D.Lovato.

Parengė Vykintė BUDRYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance