Prašo užtikrinti nemedikamentinio gydymo finansavimą

Vakar Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija, posėdyje apsvarsčiusi psichologinės pagalbos ir psichologinio gydymo prieinamumo Lietuvos sveikatos sistemoje problemas, nutarė kreiptis į Vyriausybę su prašymu didinti psichologų, psichiatrų ir psichoterapeutų, dirbančių asmens sveikatos priežiūros įstaigose, paslaugų finansavimą ir įpareigoti atsakingas institucijas peržiūrėti ir tobulinti minėtų paslaugų įkainių skaičiavimo tvarką.

 Reikalaus užtikrinti geresnį psichologinės pagalbos prieinamumą.<br> 123rf.com nuotr.
 Reikalaus užtikrinti geresnį psichologinės pagalbos prieinamumą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2017, 11:33 AM, atnaujinta Sep 21, 2017, 11:40 AM

Komisijos posėdyje akcentuota, kad šiuo metu Lietuvoje, ypač atokesniuose rajonuose, pacientams nepakankamai prieinamos psichologinės pagalbos paslaugos, neužtikrinimas šių paslaugų tęstinumas tais atvejais, kai jos yra būtinos.

Posėdyje dalyvavusių specialistų teigimu, siekiant užtikrinti psichologinės pagalbos, psichologinio ir psichiatrinio gydymo paslaugų prieinamumą ir kokybę, būtina sumažinti psichiatro ir psichikos sveikatos slaugytojo aptarnaujamų gyventojų skaičiaus normatyvus ir didinti antrinės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros paslaugų finansavimą. Taip pat siūlyta kuo greičiau reglamentuoti psichologų praktinę veiklą, siekiant užtikrinti kokybę ir paslaugų prieinamumą visiems pacientams.

Komisijos pirmininkas Mykolas Majauskas pažymėjo, kad komisija š. m. lapkričio mėnesį ketina dar kartą svarstyti aukščiau minėtus klausimus ir įvertinti, kokius veiklos ir finansavimo pokyčius yra numačiusios atsakingos institucijos.

Komisijos posėdyje dalyvavo Valstybinio psichikos sveikatos centro direktorė Ona Davidonienė, Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė Neringa Grigutytė, Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedros docentas Paulius Skruibis, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto Psichiatrijos klinikos profesorius Arūnas Germanavičius, Valstybinio psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos biuro vadovas Marius Strička, VšĮ Antakalnio poliklinikos direktorius Evaldas Navickas, VšĮ Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Psichosocialinės reabilitacijos ir fizinės medicinos skyriaus vedėjas Jan Hilbig, Jaunųjų psichiatrų asociacijos valdybos narė Viktorija Talandytė ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.