Tarptautiniame simpoziume – dėmesys širdies ir kraujagyslių ligoms

Žymiausi Europos ir Lietuvos kraujagyslių chirurgijos specialistai suvažiuoja į Vilnių, kur dvi dienas truksiančiame Kraujagyslių ligų simpoziume aptars naujus gydymo metodus ir stebės keturias tiesiogiai iš dviejų ligoninių transliuojamas operacijas.

 Skirs dėmesį širdies ligoms.<br> 123rf.com nuotr.
 Skirs dėmesį širdies ligoms.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-05 12:47

„Pranešimus skaitys 25 specialistai iš 13 Europos šalių ir tiek pat pranešėjų iš Lietuvos. Aptarsime ir atviras operacijas, ir mažiau invazines endovaskulines intervencijas bei konservatyvų gydymą“, – sako organizacinio komiteto vadovas ir Endovaskulinių specialistų asociacijos prezidentas Tomas Baltrūnas.

Spalio 6 d. prasidedantis simpoziumas organizuojamas kartu su 5-uoju Lietuvos kraujagyslių chirurgų ir angiologų suvažiavimu. Tarp pranešėjų – Latvijos kraujagyslių chirurgų draugijos prezidentas prof. Dainis Krievins, Lenkijos kraujagyslių chirurgų draugijos vadovas prof. Piotr Szopinski, Estijos kraujagyslių chirurgų ir endovaskulinių specialistų asociacijos pirmininkas Dr. Priit Põder ir visame pasaulyje žinomi specialistai iš Vakarų Europos.

„Konferencijoje kalbėsime apie endovaskulinę trombektomiją periferijoje – tai naujas periferinių kraujagyslių gydymo metodas, kurį tik pradedame taikyti Lietuvoje. Jis daug mažiau invazinis, nereikalaujantis atviros operacijos, todėl pacientai daug sparčiau atsigauna po procedūros ir gali greičiau keliauti namo“, – sako T. Baltrūnas.

Endovaskulinei trambektomijai bus skirta pirmoji Vilniaus kraujagyslių ligų simpoziumo diena. Pranešėjai taip pat pristatys naujus metodus, padedančius išsaugoti lėtine okliuzija sergančių pacientų galūnes atstatant arterinę kraujotaką.

Antrąją konferencijos dieną daugiausia dėmesio bus skirta aortos išsiplėtimui, aneurizmai, ir bene sunkiausiai komplikacijai kraujagyslių chirurgijoje – protezų infekcijoms.

„Daugelyje Europos šalių jau taikoma pilvo aortos aneurizmų patikra, kurios dar neturime Lietuvoje. Kolegos Estijoje šį diagnostikos metodą pradėjo taikyti šiemet, tad jie pasidalins savo patirtimi“, – sako T. Baltrūnas. 

Pasak jo, simpoziumo dalyviai taip pat turės galimybę stebėti tiesiogines keturių operacijų transliacijas iš dviejų skirtingų ligoninių. Tarp jų ir dviem skirtingais metodais atliekamas periferines endovaskulines trombektomijas, naujovę Lietuvoje.

Vilniaus kraujagyslių ligų simpoziumas (Vilnius Vascular Symposium) vyks spalio 6–7 d. viešbutyje Crowne Plaza Vilnius (M. K. Čiurlionio g. 84). Renginį organizuoja Endovaskulinių specialistų asociacija ir Lietuvos kraujagyslių chirurgų draugija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.