Lietuvis specialistas – tarp pirmųjų Europoje atlikusių sudėtingą operaciją

Pilnas apatinio žandikaulio dantų atkūrimas ant trijų implantų su nuolatiniais dantimis. Tokią dantų atkūrimo operaciją atliko implantuojantis gydytojas Marius Bučinskas. Šis gydymo metodas tarptautiniu mastu odontologams buvo pristatytas 2017 spalio 21 d. Frankfurte ir mažiau nei po savaitės buvo pritaikytas Vilniuje.

 Atliko sudėtingą operaciją.<br>123rf.com nuotr.
 Atliko sudėtingą operaciją.<br>123rf.com nuotr.
 Atliko sudėtingą operaciją.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Atliko sudėtingą operaciją.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Atliko sudėtingą operaciją.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Atliko sudėtingą operaciją.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-10-31 10:51, atnaujinta 2017-11-07 14:47

„Džiaugiuosi, kad inovacijos odontologijos srityje sparčiai žengia į priekį, tačiau dar labiau džiaugiuosi, kad galiu jas taikyti praktikoje. Tai reiškia, kad Lietuvoje teikiamos pasaulinio lygio paslaugos“, – mintimis dalijosi daugiau nei dešimtmetį dantis implantuojantis gydytojas Marius Bučinskas.

Iki šiol buvo plačiai taikomas neišimamų dantų atkūrimas ant keturių ir daugiau implantų. Be mažesnio implantų skaičiaus naujasis gydymo metodas pasižymi ir tuo, kad pacientas nenešioja laikinųjų dantų. Ant implantų yra tvirtinami nuolatiniai dantys, kurių ilgai laukti nereikia – mat jie gali būti pagaminti tą pačią dieną.

Tiesa, toks metodas gali būti taikomas tik apatinio žandikaulio dantų atkūrimui. 

Implantuojantis gydytojas Marius Bučinskas su šia gydymo metodika susipažino Frankfurte: išklausė teorinę dalį ir atliko praktinę dalį. Kursus vedė tarptautinį pripažinimą turintis gydytojas Rubén Davó. Kursuose dalyvavo odontologai iš įvairių pasaulio šalių: Italijos, Lenkijos, Rusijos ir kt. 

Ilgametė patirtis, tinkama paciento situacija bei noras taikyti inovatyvų gydymą lėmė tai, kad jau kitą savaitę po kursų vienam iš gyd. M. Bučinsko pacientų buvo pasiūlytas ir pritaikytas šis gydymo metodas.

„Mano nuomone, šis gydymo metodas – tai galimybė platesniam žmonių ratui turėti kokybiškus ir tvirtus dantis už prieinamą kainą. Žinoma, kaip specialistas turiu pasakyti, kad kiekvieno žmogaus atvejis yra individualus, todėl laikausi auksinės taisyklės: pirmiausia – diagnostika ir konsultacija“, – sakė gyd. Marius Bučinskas.

Implantuojantis gyd. M. Bučinskas pabrėžė, kad šis gydymo metodas yra ilgalaikių tyrimų, analizių ir tobulinimų rezultatas tarptautiniame lygmenyje: JAV, Australija, Europa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.