Pričiuptas medikas darbo vietoje vos apvertė liežuvį – pradėtas tyrimas

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta vaizdo įrašas, kuriame matomas galbūt neblaivus medikas. Vaizdo įrašu pasidalinęs asmuo rašė, kad tokį vaizdą išvydo Švenčionių ligoninėje atvykęs aplankyti senelio. „Ar tokie gydytojai turi mus gydyti?“ – klausė jis.

 Momentinis kadras.
 Momentinis kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2017, 4:46 PM, atnaujinta Dec 27, 2017, 6:03 PM

„2017-12-25 nemaloni patirtis Švenčionių ligoninėje. Atėjus aplankyti senelio pamatai tokį vaizdą. Ar tokie gydytojai turi mus gydyti? Vaizdo įraše viskas matyti. Dalinkimės, neužmerkime akių ir netylėkime!“ – rašo vaizdo įrašą paviešinęs asmuo.

Vaizdo įraše matomas ligoninės gydytojas, kuris atrodo neblaivus. Jis stovi rankomis įsikibęs į paciento lovos rėmą. Vėliau vaizdo įraše matoma, kaip jis sunkiai atsisėda ant paciento lovos.

Fone girdimas ir kitos darbuotojos sakinys: „Aš už jį neatsakau.“

Vaizdo įrašą išplatinęs asmuo tikino, kad alkoholio kvapą, sklindantį nuo gydytojo, jautė visi. „Visi artimieji tai jautėme. Mano mama neįleido jo į senelio palatą. Jis pats įėjo, nes norėjo įvesti kateterį. Baisu“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė situaciją patyręs asmuo.

Situacija nepuošia

Naujienų portalui lrytas.lt pavyko susisiekti su Švenčionių rajono ligoninės direktoriumi Vytautu Vaitkevičiumi. Jis teigė, kad apie situaciją sužinojo iš socialinio tinklo. Bet smerkti gydytoją dar anksti.

„Kol kas sunku ką ir besakyti, nes žinome tik vieną istorijos pusę – internete išplitusį vaizdelį. Rytoj iš mediko laukiu pasiaiškinimo, bus matyti, kokia situacija, ką jis pats papasakos.

Žinoma, dabartinė susiklosčiusi situacija mūsų tikrai nepuošia ir nėra ideali, bet žmogaus imti ir pasmerkti taip pat negalima. Visų pirma reikia, kad būtų pamatuotas alkoholio kiekis promilėmis, surašytas aktas. Dabar mes tokio dokumento neturime“, – sakė ligoninės direktorius.

Jis taip pat patikino, kad vaizdo įraše matomas gydytojas galėjo būti apsvaigęs nuo vaistų.

„Be to, žmogus serga sunkia onkologine liga, jam yra pašalintas skrandis. Todėl nuspręsti, ar tai buvo alkoholio, ar vaistų poveikis, beveik neįmanoma. Kvapo per video įrašą užuosti negaliu. Apie tai, kad tokia situacija susiklostė, ir pats sužinojau tik iš feisbuke išplatinto vaizdelio.

Asmeniškai į mane juo pasidalinęs asmuo nesikreipė. Dabar bus vykdomas vidinis tyrimas ir žiūrėsime, koks bus rezultatas. Tačiau taip palikti tikrai neketiname“, – komentavo Švenčionių rajono ligoninės direktorius Vytautas Vaitkevičius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.