Švenčionių ligoninės direktorius: tokie darbuotojai nereikalingi

Trečiadienį žiniasklaidoje išplito pranešimas, kad Švenčionių ligoninės medikas darbo vietoje pasirodė galimai neblaivus. Socialiniame tinkle „Facebook“ išplitęs vaizdo įrašas užfiksavo gydytoją paciento sveikatos patikrinimo metu, tačiau medikas vos apvertė liežuvį.

 Galimai neblaivus pričiuptas medikas vos įstengė apversti liežuvį.<br> Momentinis kadras
 Galimai neblaivus pričiuptas medikas vos įstengė apversti liežuvį.<br> Momentinis kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2017, 7:43 PM

„2017-12-25 nemaloni patirtis Švenčionių ligoninėje. Atėjus aplankyti senelio pamatai tokį vaizdą. Ar tokie gydytojai turi mus gydyti? Vaizdo įraše viskas matyti. Dalinkimės, neužmerkime akių ir netylėkime!“ – rašo vaizdo įrašą paviešinęs asmuo.

Vaizdo įraše matomas ligoninės gydytojas, kuris atrodo neblaivus. Jis stovi rankomis įsikibęs į paciento lovos rėmą. Vėliau vaizdo įraše matoma, kaip jis sunkiai atsisėda ant paciento lovos. Fone girdimas ir kitos darbuotojos sakinys: „Aš už jį neatsakau.“

Vaizdo įrašą išplatinęs asmuo tikino, kad alkoholio kvapą, sklindantį nuo gydytojo, jautė visi. „Visi artimieji tai jautėme. Mano mama neįleido jo į senelio palatą. Jis pats įėjo, nes norėjo įvesti kateterį. Baisu“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė situaciją patyręs asmuo.

Medikas darbe nepasirodė

Trečiadienį portalas lrytas.lt susisiekė ir su ligoninės direktoriumi Vytautu Vaitkevičiumi. Jis tikino jau kitą dieną laukiantis gydytojo pasiaišikinimo, tačiau ketvirtadienio rytą planai pasikeitė – galimai darbo vietoje neblaivus buvęs gydytojas darbe nepasirodė. Jis šiuo metu turi nedarbingumo lapelį.

„Norisi kuo greičiau išspręsti šį reikalą, nes jokiai ligoninei nereikia darbuotojų, kurie darbo vietoje pasirodo neblaivūs. Tai ne tik kelia pavojų pacientams, bet ir teršia ligoninės vardą. Kol kas, deja, jokių veiksmų imtis negalime, nes gydytojas jau kitą dieną turėjo nedarbingumo lapelį. Kada sugrįš į darbą taip pat neišku“, – aiškino direktorius.

Laukia komisijos išvadų

V.Vaitkevičius patikino, kad nors mediko ir nėra darbo vietoje, veiksmų vis tiek buvo imtasi. Surinkta komisija šiuo metu apklausinėja darbuotojus, o ypač tuos, kurie su mediku budėjo gruodžio 25-ąją. Tačiau išvadų be mediko pasiaiškinimo pateikti negali.

„Viskas kaip ir sustoję, nes reikia išklausyti pagrindinio istorijos veikėjo, gydytojo, pusę. Tačiau stengiamės stumtis į priekį, apklausinėjame kitus gydytojus, slaugytojų personalą. Nepaisant to, išvadas pateikti galėsime tik sužinoję, ką gali pasakyti gydytojas.

Akivaizdu, kad susiklosčiusi situacija nepuošia, tačiau atleisti gydytoją iš pareigų šiandien neturime pagrindo. Nėra nurodyta, kad už medicinos įstaigos vardo teršimą būtų galima nušalinti nuo pareigų. Tai ir tenka laukti. Kiek – niekam neaišku“, – apgailestavo V.Vaitkevičius.

Turi leidimą dirbti

Turbūt nereikia sakyti, kad teisėtai dirbantys asmenys turi leidimus dirbti. Lygiai tokią pačią medicininę kortelę turi ir įvykių centre atsidūręs medikas. V.Vaitkevičius ramina asmenis, kurie sudvejojo dėl gydytojo galimybių darbuotis – nepaisant sunkios onkologinės ligos jis dirbti gali, taip įvertino medicininę apžiūrą atlikę specialistai.

„Kai kurie susirūpino gydytojo gerove ir aš suprantu jų nerimą. Žmogus sunkiai serga, geria stiprius vaistus. Tačiau dirba jis teisėtai, turi reikiamus dokumentus, kurie rodo, kad tai daryti gali“, – paaiškino Švenčionių ligoninės direktorius V.Vaitkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.