Gripo epidemija skelbiama dar trijose savivaldybėse

Praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) pasiekė 232,59 atvejo 10 tūkst. gyventojų. 

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 5:25 PM

Praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) pasiekė 232,59 atvejo 10 tūkst. gyventojų. 

Visuomenės sveikatos centro duomenimis, sausio 29 d. gripu ir ŪVKTI sirgo 2148 panevėžietis, iš jų 1178 – vaikai iki 17 metų.

Visuomenės sveikatos biuras (VSB) pranešė, kad didžiausias sergamumas šiose mokyklose: Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų – 37 proc. vaikų, „Aušros“ – 27 proc., Rožyno – 26 proc., Pradinėje – 24,8 proc., „Ąžuolo“ – 21,32 proc., „Žemynos“ – 20,6 proc.

       

ULAC specialistai primena, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų /10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

Vertindamos sergamumą kaip epideminį, teritorinės visuomenės sveikatos priežiūros įstaigos taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

Primename: siekdami nesusirgti pasistenkite nesušalti, venkite artimų kontaktų su ligoniais, žmonių masinio susibūrimo vietų, dažnai vėdinkite patalpas, plaukite rankas, būkite fiziškai aktyvūs, gerkite užtektinai skysčių ir valgykite sveiką maistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.