Po staigios nuo bronchito gydytos merginos mirties – skaudūs tėvų įtarimai medikams Po staigios nuo bronchito gydytos merginos mirties – skaudūs tėvų dūriai medikams

Prieš savaitę Marijampolę sukrėtė skaudi žinia - netikėtai ligoninėje mirė nuo bronchito gydyta mergina. Mergina, vardu Amanda Vitlipaitė, pasijuto blogai namuose: jai suskaudo krūtinę, ėmė alpti, skundėsi dusuliu. Dėl to ilgojo savaitgalio metu ji buvo paguldyta į ligoninę. Deja, praėjus vos keturioms paroms merginos gyvybė netikėtai užgeso. 

 Po staigios nuo bronchito gydytos merginos mirties – skaudūs tėvų dūriai medikams<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Po staigios nuo bronchito gydytos merginos mirties – skaudūs tėvų dūriai medikams<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Algimantas Banišauskas, kapas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Algimantas Banišauskas, kapas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 6:38 PM, atnaujinta Feb 27, 2018, 6:53 PM

Galimai bloga diagnozė

Sunegalavusi mergina buvo gydyta nuo bronchito. Tačiau pamažu aiškėjančios aplinkybės rodo gerokai niūresnę tiesą – nemaža tikimybė, kad abiturientės gyvybė būtų išgelbėta, jeigu gydytojai būtų paskyrę tinkamą gydymą.

Vasario 16 dienos išvakarėse savaitgaliui į ligoninę paguldytai merginai buvo skirtas antibiotikų kursas, turėjęs išgydyti bonchitą. Deja, skrodimas parodė, kad Amandos mirties priežastis – plaučių embolija (plaučių arterijos ar jos šakų užkimšimas krešuliu, dėl kurios sutrinka plaučių kraujotaka).

Merginos artimieji įsitikinę – tokiai lemčiai įtakos turėjo ir medikų aplaidumas. Per tris paras, visą ilgąjį savaitgalį, merginos būklės netikrino nė vienas gydytojas. Dėmesys buvo skirtas tik tada, kai, ištikus klinikinei mirčiai, mergina buvo perkelta į reanimacijos skyrių. Tačiau to neužteko išgelbėti Amandos gyvybę.

Vienintelės dukters netekę tėvai nepaliauja svarstyti ar, medikams įdėjus daugiau pastangų, jų duktė šiandien būtų sveika ir laiminga bei toliau kurtų ateities planus.

„Ji ėmė alpti, skundėsi dusuliu, skausmu krūtinėje, darėsi silpna. Nuvykus į ligoninę buvo atlikti kraujo tyrimai, rentgenas, bet gydytoja teigė, kad nieko blogo nematyti. Deja, realybė buvo kitokia“, – TV3 žinioms kalbėjo merginos mama.

Padarė viską, ką galėjo?

A.Vitlipaitei buvo padaryti laboratoriniai tyrimai, krūtinės ląstos rentgenograma, kurios metu ji taip pat nualpo. Vis dėlto tyrimai nesukėlė didesnio įtarimo, todėl tą pačią dieną mergina buvo paguldyta gydymui į Vidaus ligų II skyrių. Jame mergina gulėjo visą ilgąjį savaitgalį, tačiau visas dienas jos būklės neapžiūrėjo nė vienas medikas.

Susisiekus su Marijampolės ligoninės specialiste ryšiams su visuomene Aiste Visockiene paaiškėjo, kad šiuo metu įstaigoje direktorės įsakymu bus pradėtas vidinis tyrimas. Kol kas nėra aiškios ir tikslios patanatomų tyrimų išvados, tačiau specialistė neneigė, kad versijų iš tiesų nemažai.

„Komentuoti, kas ir kaip vyko, šiuo metu sunku. Visi dokumentai ir ligonės sveikatos byla buvo perduoti patanatomams, kurie tiria tikrąją mirties priežastį. Laukdama oficialių išvadų, ligoninė savo ruožtu surinko komisiją, kuri tikrins visą merginos mirties dieną dirbusį personalą.

Iš velionės sveikatos būklę prižiūrėjusių darbuotojų bus laukiama raštiškų pasiaiškinimų, bet daugiau komentuoti negalime“, – aiškino A.Visockienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.