Posūkis korupcijos byloje: ligoninės direktorius pripažintas kaltu

Panevėžio apylinkės teismas pripažino kaltu dėl kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir suklastoti dokumentus respublikinės Panevėžio ligoninės direktorių I. D. ir skyrė jam 3 388 eurų baudą.

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-27 12:12

Buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjai V. J. dėl kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir suklastoti dokumentus paskirta 4 518 eurų bauda. Jos draugas, iš Pravieniškių pataisos namų paleistas lygtinai A. P., pripažintas kaltu dėl dokumento klastojimo, jam paskirta 2 635 eurų bauda.

Prie šiuo nuosprendžiu paskirtos bausmės pridėjus visą neatliktos laisvės atėmimo bausmės dalį, galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 4 metams 9 mėnesiams ir 2 635 eurų bauda, tačiau palikta galioti ankstesnė teismo nutartis dėl lygtinio paleidimo.

Be to, teismas pripažino kaltais dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimo Panevėžio rajono savivaldybės Architektūros skyriaus vedėją S. G. ir vyriausiąją specialistę S. B.; buvusį Velžio seniūną A. B. ir Architektūros skyriaus raštvedę M. G. – dėl dokumentų suklastojimo. Juos teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Remiantis jų surinktais duomenimis nustatyta, kad respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius, Panevėžio rajone įsigijęs sklypą, jame iškirto medžius neturėdamas leidimo.

Siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, I. D., padedamas Juridinio skyriaus vedėjos, kreipėsi į Architektūros skyriaus valdininkus, kad šie išduotų jam reikalingą leidimą. Šio skyriaus darbuotojai atgaline data įformino I. D. prašymą ir išdavė leidimą ankstesne data.

Taip pat buvo nustatyta, kad Velžio seniūnas Juridinio skyriaus vedėjos prašymu jai parūpino melagingą pažymą, kuri buvo pateikta Pravieniškių pataisos namams, siekiant gauti teisę į ilgalaikius pasimatymus.

Buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjai V. J. apkaltinamąjį nuosprendį tenka išgirsti jau nebe pirmą kartą. Praėjusių metų pabaigoje Lietuvos apeliacinis teismas ją pripažino kalta dėl piktnaudžiavimo, skyrė 3 766 eurų baudą ir konfiskavo 227 eurus valstybės naudai.

Teisininkė sulaukė bausmės, nes iš dviejų įmonių, gavusių užsakymus pagal viešųjų pirkimų sutartis, nemokamai išsireikalavo savo reikmėms sporto inventoriaus ir baldų. Be to, Panevėžio miesto apylinkės teismas dėl dokumento suklastojimo jai yra skyręs 3 012 eurų baudą.

Panevėžio ligoninės direktoriui I. D., kaltinamam dėl kyšininkavimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, turto iššvaistymo, dokumentų suklastojimo ir piktnaudžiavimo, dar tenka aiškintis ir Kauno apygardos teisme, kur vyksta STT Panevėžio valdybos pareigūnų ištirtos 59 tomų baudžiamosios bylos nagrinėjimas.

Šiuos ikiteisminius tyrimus kontroliavo ir jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.