Išgirdusi poliklinikos reikalavimą motina įsiuto, medikai ramina aistras

Socialiniuose tinkluose plinta įpykusios mamos žinutė. Moteris teigė, kad tam, jog gautų nedarbingumo lapelį traumą patyrusios dukters slaugymui, ji turi į polikliniką atsivesti ir dukterį.

 Gydytojai nenori išduoti slaugos pažymos, kol nebus apžiūrėta mergaitės sveikatos būklė.<br> 123rf.com nuotr.
 Gydytojai nenori išduoti slaugos pažymos, kol nebus apžiūrėta mergaitės sveikatos būklė.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Judita Jasaitytė

Mar 5, 2018, 8:44 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:20 AM

Dvylikametė mergaitė šiuo metu yra susilaužiusi dešinės kojos abu blauzdikaulius, ir, nors yra išrašas iš ligoninės, jos motina netikima. Neva sostinės poliklinikos vedėja nurodė, kad vien popieriais yra nepasitikima, todėl susižalojusią mergaitę gydytojas turi išvysti savomis akimis.

Moteris nenori traumą patyrusio vaiko vesti per slidų kelią, nes bijo, kad tai lems dar vieną traumą. Tačiau ir nugabenti neturi kaip: neįgaliųjų vežimėlio neturi, o su ramentais normaliai vaikščioti nemokančiai 12-metei ši išvyka gali būti per daug pavojinga.

„Ką Jūs manote apie Lietuvos mediciną šiuo klausimu? Dvylikos metų mergaitė susilaužiusi dešinės kojos blauzdikaulius. Kad mama gautų pažymą slaugai, į polikliniką būtinai turi nugabenti vaiką, kad daktarė įsitikintų tuo, ką mama sako. Pažyma yra nemokama.

Jokie išrašai iš ligoninės netinka. Antakalnio vaikų poliklinikos vedėja sako: „Mes netikim jokiais popieriais, turime pamatyti vaiką.“ O kaip vaiką nugabenti, kai neturi vežimėlio, o su ramentais slidžiam kelyje gali patirti dar vieną traumą? Jokie aiškinimai neveikia“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė nukentėjusios 12-metės mama. 

Svarbi vaiko sveikata

Ingrida Savickienė, Antakalnio poliklinikos pavaduotoja medicinai, papasakojo, kad iš jų pusės situacija yra kiek kitokia. Medikai neturi jokių žinių apie pačią mergaitę, o tik tėvų žodinį tvirtinimą ir 3 savaičių išrašą iš kitos ligoninės. 

„Mums ši situacija yra žinoma, nes jau kalbėjome ir su mama, ir su „Sodra“. Tačiau nėra jokių faktinių duomenų apie mergaitės sveikatos būklę ar priežiūrą, todėl gydytojas tikrai negali išduoti pažymos, kol nepamatys vaiko ir neįvertins jo būklės. 

Mat uždėjus gipsą reikia stebėti, ar ten nesusidarė spaudimas, nepakilo temperatūra, ar nesusidarė komplikacijų.

Mes esame sveikatos priežiūros įstaiga, kurios darbuotojai atsakingai žiūri į darbą ir paciento sveikatos būsenos įvertinimą, tad taip lengvai pažymų neišduodame niekam“, – tvirtino ji.

Anot I.Savickienės, bet kuriuo atveju vaiką reikia atgabenti iki gydymo įstaigos, kad būtų padaryta kontrolinė rentgeno nuotrauka. 

„Pasak tėvų, mergaitė yra gydoma kitoje įstaigoje, tad ją prižiūrintis medikas ir turėtų išduoti slaugos pažymą, įvertinęs sveikatos priežiūros paslaugas. 

Mes turime visas priemones, taip pat ir neįgaliojo vežimėlį, kuriuo galima privažiuoti prie mašinos.

Sutinku, kad sužalotam vaikui yra keliamas diskomfortas, bet jis yra mobilus ir į įstaigą reikia atvykti rentgeno nuotraukai ir būklės priežiūrai“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.