Santaros klinikų direktorius Kęstutis Strupas nuo pareigų nušalintas dar pusmečiui

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį pusmečiui nuo pareigų nušalino piktnaudžiavimu korupcijos byloje įtariamą Santaros klinikų generalinį direktorių Kęstutį Strupą.

Kęstutis Strupas.<br>D.Umbraso nuotr.
Kęstutis Strupas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 12:42 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 1:28 PM

„Sprendimą dėl nušalinimo buvo priėmę dalininkai – mėnesiui pagal Darbo kodeksą, dabar jau tiesiog teismas nusprendė, teismui užteko įrodymų ir medžiagos priimti tokį sprendimą. Tai pusei metų yra profesorius nušalintas“, – BNS trečiadienį patvirtino sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

K. Stupas nušalintas šešiems mėnesiams nuo kovo 20 dienos. Dėl jo nušalinimo į teismą kreipėsi ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokuratūra.

„Įtarimų jam (K. Strupui - BNS) nepadaugėjo“,– BNS trečiadienį sakė prokuroras Romualdas Betingis.

Tačiau prokuroras patvirtino, kad byloje yra daugiau įtariamųjų.

Anksčiau skelbta, kad tyrime įtarimai pareikšti 8 asmenims.

„Jų dabar daugiau negu 10. Keturi yra klinikų darbuotojai“, – BNS sakė R. Betingis.

Pirmą kartą nuo pareigų K. Strupas buvo nušalintas vasario 22 dieną – darbdavio iniciatyva, 30 dienų, kaip numato Darbo kodeksas.

Toks sprendimas buvo priimtas Santaros klinikų dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vilniaus universiteto atstovų – susirinkime.

Dalininkai taip pat sutarė inicijuoti specialų auditą išsiaiškinti, kaip įstaigos vadovas kontroliavo ir užtikrino viešųjų pirkimų skaidrumą praėjusiais metais.

Laikinai vadovauti Santaros klinikoms nuspręsta skirti Santaros klinikų Vaikų ligoninės direktorių Juozą Raistenskį.

Specialiųjų tyrimų tarnyba skelbė tirianti galimą kyšininkavimo mechanizmą, kai už laimėtus viešuosius pirkimus iš įmonių reikalauta neteisėto finansinio atlygio, kuris užmaskuotas kaip parama.

Vėl rinksis klinikų dalininkai

„Šiandien Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) gavo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) persiųstą informaciją apie Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtą sprendimą pusmečiui nuo kovo 20 d. nušalinti nuo pareigų įtariamąjį dėl galimo piktnaudžiavimo Santaros klinikų generalinį direktorių Kęstutį Strupą.

Teismas įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktą informaciją nusprendė, kad jos pakanka priimti sprendimą dėl nušalinimo ir priėmė sprendimą šios įstaigos vadovą nušalinti 6 mėnesiams.

Gavus šią informaciją, artimiausiu metu, dar šią savaitę, rinksis Santaros klinikų dalininkai – VU ir SAM. Numatoma, kad šio susirinkimo metu bus tariamasi dėl tolimesnių veiksmų, pavyzdžiui, laikinojo vadovo skyrimo, kaip užtikrinti nepertraukiamą ir sklandų šiuos gydymo įstaigos darbą, kad pacientai gautų laiku reikiamas ir kokybiškas gydymo paslaugas.

Pagal Darbo kodekse numatytą tvarką, dalininkai (SAM ir VU) mėnesiui jau buvo nušalinę nuo pareigų Santaros klinikų vadovą“ – komentavo sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.