Kęstutis Strupas laimėjo konkursą į naujas vadovaujamas pareigas

Dėl įtarimų piktnaudžiavimu nuo Santaros klinikų vadovo pareigų nušalintas Kęstutis Strupas penktadienį laimėjo konkursą į naujas vadovaujamas pareigas įstaigoje.

Kęstutis Strupas.<br>D.Umbraso nuotr.
Kęstutis Strupas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 10:44 AM, atnaujinta Mar 26, 2018, 1:25 PM

Jis turėtų tapti Pilvo chirurgijos centro vadovu. Konkurso procedūros dar nėra baigtos, nurodo klinikos.

„Konkursą paskelbė Santaros klinikos darbo tvarka, jis paskelbtas gerokai anksčiau“, – BNS pirmadienį sakė laikinasis klinikų vadovas, Vaikų ligoninės direktorius Juozas Raistenskis.

Klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė nurodė, kad informacija apie konkursą įstaigos svetainėje paviešinta kovo 19 dieną, konkurse varžėsi du dalyviai.

„Santaros klinikose konkursai į įvairias pozicijas vyksta nuolat. Tai yra įprasta ligoninės veiklos dalis. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę vyko devyni konkursai į įvairias vadovaujamas pozicijas. Kovo mėnesį – 31 konkursas, nuo metų pradžios iš viso įvykdyti 52 konkursai“, – teigė G. Letukienė.

Praėjusią savaitę J. Raistenkis teigė, kad dėl įtarimų nėra apribojimų K. Strupui dirbti chirurgo darbą.

Vykstant teisėsaugos tyrimui dėl galimos korupcijos Santaros klinikose, Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusią savaitę pusmečiui nušalino nuo pareigų šios sostinės ligoninės vadovą K. Strupą. Prieš tai mėnesį jis buvo nušalintas ligoninės dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vilniaus universiteto atstovų – sprendimu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.