Klaipėdietei prireikė vaikų ginekologo: „Tai didelė problema“

Uostamiesčio mamytės jaudinasi, kad Klaipėdoje tėra vienintelė vaikų ginekologė, pacientus priimanti tik trečiadieniais. „Nejaugi šių specialistų, kaip ir ortodontų, teks ieškoti tik privačiose klinikose?“ – teiraujasi jos. Tačiau Vaikų ligoninės vadovė priminė, kad mergaites galima vesti ir pas suaugusiųjų ginekologus.

 Vaikų ligoninės vadovė priminė, kad mergaites galima vesti ir pas suaugusiųjų ginekologus.<br> 123rf nuotr.
 Vaikų ligoninės vadovė priminė, kad mergaites galima vesti ir pas suaugusiųjų ginekologus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Žukė, ve.lt

Mar 28, 2018, 3:52 PM

Klaipėdietė Laura „Vakarų ekspresui“ pasakojo, kad jos penkerių metų dukrai dėl ligos komplikacijų būtina konsultacija pas vaikų ginekologą, tačiau Vaikų ligoninės Konsultacinėje poliklinikoje pas specialistą taloną gauti galėjo tik po mėnesio.

„Tiek laukti negaliu, taigi teks eiti privačiai. Tai kainuos 40 eurų, bet vaiką galiu nuvesti jau kitą savaitę. Tai kurgi čia nemokama sveikatos priežiūra?“ – teiravosi Laura. Valstybinėse įstaigose Klaipėdoje dirba vos viena vaikų ginekologė, kuri, pašnekovės žiniomis, Vaikų ligoninėje dirba vos vieną dieną per savaitę.

„Regis, bus taip pat kaip su ortodontu, kurio valstybinėse įstaigose mūsų mieste išvis nebėra. Kas bus, kai vienintelė vaikų ginekologė išeis į pensiją? Kas tada mergaites tikrins? Juk pas ją ne vien klaipėdiečiai, bet ir rajono gyventojai atvažiuoja“, – teisybės ieškojo moteris.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė teigė, jog jaudintis dėl gydytojų trūkumo neverta. „Eilė pas gydytoją Locaitienę, kuri dar dirba Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, siekia iki mėnesio. Ji priima visas mergaites, kurioms reikia“, – patikino vadovė.

Tačiau K.Bobianskienė priminė jog, jei konsultacijos reikia greičiau, mergaites priima ir suaugusiųjų ginekologai. „Apskritai nėra dviejų skirtingų specialistų kaip vaikų ir suaugusiųjų ginekologai. Anksčiau daugelį metų išvis nebuvo vaikų ginekologo. Tokią naujovę Klaipėdoje įvedžiau aš“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.