Ligoninėje – Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis finansuojamos sporto medicinos gydytojo konsultacijos

Nuo šiol privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems ir šeimos arba gydytojo specialisto siuntimą turintiems sportuojantiems pacientams sporto medicinos gydytojo paslaugos Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje (RVUL) bus apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto.

 Sportuojantiems pacientams už gydytojo paslaugas papildomai mokėti nereikės.<br> 123rf.com nuotr.
 Sportuojantiems pacientams už gydytojo paslaugas papildomai mokėti nereikės.<br> 123rf.com nuotr.
Olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Krungolcas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Krungolcas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasaulio čempionate šiuolaikinės penkiakovės moterų estafetėje sidabro medalį iškovojusi Lina Batulevičiūtė.<br>D.Umbraso nuotr.
Pasaulio čempionate šiuolaikinės penkiakovės moterų estafetėje sidabro medalį iškovojusi Lina Batulevičiūtė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 12:09 PM, atnaujinta Apr 24, 2018, 12:18 PM

Tai reiškia, kad pacientams už šias paslaugas papildomai mokėti nereikės. Pasak Olimpinių žaidynių prizininko Edvino Krungolco, tokios sąlygos aktyvia fizine veikla užsiimantiems ar norintiems užsiimti tai leis daryti saugiau, su kvalifikuoto mediko priežiūra.

Sportuojančius pacientus RVUL Konsultacijų centre konsultuoja viena iš nedaugelio valstybinėse ligoninėse dirbančių sporto medicinos gydytojų, prieš dvejus metus pasaulio čempionate šiuolaikinės penkiakovės moterų estafetėje sidabro medalį iškovojusi Lina Batulevičiūtė.

Ji konsultuoja pacientus dėl sporto traumų prevencijos, gydymo, taip pat esant judėjimo atramos aparato sutrikimams, traumoms, širdies-kraujagyslių ir kitų sistemų sutrikimams, kuriuos sukelia per didelis ar nepakankamas fizinis aktyvumas. Taip pat gydytoja vertina organizmo pasirengimą ir galimybių ribas, parenka sporto šakas, sudaro aktyvios reabilitacijos programas, padeda koreguoti ydingą laikyseną ir jos padarinius.

Sporto medicinos paslaugos RVUL teikiamos ne tik sportininkams mėgėjams, bet ir sportininkams profesionalams. Pas gyd. L. Batulevičiūtę apsilankęs Lietuvos penkiakovininkas, 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Krungolcas sako, kad populiarėjant mėgėjiškam sportui, tokių specialistų konsultacijų prieinamumo didinimas gyvybiškai būtinas.

Pacientai konsultuojami Konsultacijų centre (Šiltnamių g. 29, Vilnius).

Iš anksto užsiregistravęs ir į konsultaciją atvykęs pacientas su savimi turi turėti:

siuntimą sporto medicinos gydytojo konsultacijai; asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą; Privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems pacientams, atvykusiems su šeimos gydytojo arba gydytojo specialisto siuntimu sporto medicinos gydytojo konsultacijai, ji atliekama nemokamai.

Išankstinė registracija galima internetu https://www.rvul.lt/registracija/; telefonais (8 5) 216 94 55, (8 5) 265 81 91 arba atvykus į Konsultacijų centrą (Šiltnamių g. 29) darbo dienomis nuo 8.00 val. iki 16.00 val.

RVUL informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.