Širvintose – staigmena šeimos gydytojai: apžiūros metu netikėtai gimė kūdikis

„Kiekviena nauja būtybė panaši į tas kometas, kurios tik kartą per amžius perkerta Žemės orbitą ir tik trumpam nubrėžia ties ja savo šviesų kelią“ rašė M. Andersenas Neksė.

 Moteriai netikėtai prasidėjo gimdymas.<br> 123rf.com nuotr.
 Moteriai netikėtai prasidėjo gimdymas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Širvintų r. prminės sveikatos priežiūros centras

Jun 11, 2018, 5:22 PM, atnaujinta Jun 11, 2018, 5:23 PM

2018 metų birželio 11 diena Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centre buvo neįprasta, o išskirtinai jaudinanti ir džiugi.

Ryte, 9 valandą pasigirdo pacientų ir personalo šurmulys – šeimos gydytojos Nijolės Opanovičienės kabinete į pasaulį netikėtai nusprendė ateiti naujas žmogutis. Vizito pas šeimos gydytoją atvykusiai nėščiąjai prasidėjo sąrėmiai.

Kol atvyko iškviesta greitoji pagalba, pas gimdyvę atskubėjusi gydytoja akušerė – ginekologė Genė Šiuškuvienė, talkinama šeimos gydytojos Nijolės Opanovičienės, akušerės Zitos Krupelienės, bendrosios praktikos slaugytojos Gražinos Vyšniauskienės ir slaugos administratorės Laimos Sadauskienės, sėkmingai priėmė šį pasaulį išvysti suskubusį žmogutį.

4 kg sveriantį naujagimį čia pat apžiūrėjo, reikiamas paslaugas suteikė vaikų ligų gydytoja Vilma Lučiūnienė ir jau atvykę greitosios pagalbos medikai.

Taigi, visas personalas susitelkė ir pasitiko naują Širvintų ir Lietuvos pilietį.

Išvydęs šį pasaulį, berniukas garsiai sušuko, ir koridoriuje laukiantys pacientai lengviau atsiduso vieni šypsojosi, o kitų akyse suspindo ašaros, bet visi buvo laimingi, nes gimė dar vienas žmogus. O specialiąjam greitosios pagalbos ekipažui pasiimant gimdyvę ir naujagimį, pasigirdo plojimai ir sveikinimai – ir mamytei, ir jos sūneliui, ir visam personalui.

VšĮ Širvintų rajono Pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė ir darbuotojai sveikina koleges su sėkminga misija – naujo žmogaus sutikimu, o mamytę – su sūnaus gimimu.

Tegul šio vaikučio gyvenimas būna įspūdingas, gražus ir laimingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.