Pravėrė mašinos langą ir pasigailėjo: nepatikėsite, kas įkrito į akį

Dažniausiai pažvelgę į dangų ir pamatę skrendantį lėktuvą tik stebimės, kaip jis aukštai arba svajojame būti jame ir skristi į šiltus kraštus. Tačiau moteris iš Kelouvos, Britų Kolumbijos, tikriausiai dar ne greitai norės pažvelgti į dangų.

 Konjunktyvitas – junginės uždegimas.<br> 123rf.com nuotr.
 Konjunktyvitas – junginės uždegimas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2018, 8:57 AM

Nelaimėlė pranešė, kad jai kilo akies infekcija po to, kai iš dangaus ant greta esančio automobilio stoglangio nukrito žmogaus išmatos ir, dėl didelio smūgio ištiškusios pataikė ir jai į veidą, rašė gizmodo.com.

Susan Allan su sūnumi, 21 m., važiavo mašina ir sustojo užsidegus raudonam šviesoforo signalui, bet staiga ant greta buvusio automobilio stoglangio nukritusios išmatos ją aptaškė pro pravirą langą bei pateko į moters akis. Pažvelgusi į viršų ji pamatė tik praskrendantį lėktuvą.

„Aš trokštu, kad visi žinotų, jog, kad ir kaip tai neįtikėtinai skamba, tai yra tiesa. Šis įvykis yra siaubingai nemalonus ir tikiuosi, kad niekam daugiau taip nenutiks“, – teigė Susan.

Moteris pasidalino gydytojo išvadomis, kad jai kilo konjunktyvitas – junginės uždegimas, nes akys buvo užterštos nuotekomis iš lėktuvo. Ji pabrėžė, kad abi akys ištino tarsi golfo kamuoliukai.

Susan prieš tai nenorėjo viešai skelbti šios istorijos, tačiau niekas nesiėmė griežtų veiksmų. Jos manymu, tie, kas yra atsakingi už šitą incidentą turėtų atsiliepti ir kompensuoti už sukeltą infekciją ar bent atsiprašyti.

Naujienų agentūroms ji sakė, kad pirmiausia apie įvykį pranešė Kelouno oro uostui ir administratorė pasakė, jog vyriausybės agentūra Transport Canada imsis tyrimo.

Deja, kol kas ši agentūra neatviravo ir nurodė, kad incidentas yra tiriamas, tad negali pateikti daugiau informacijos.

Pasak Transport Canada, lėktuvuose su vonios kambariais yra nuotekų talpyklos, kurios yra ištuštinamos oro uoste. Vis dėlto gali pasitaikyti atvejų, kada tokiu būdu gabenamos biologinės atliekos prateka.

Didesniame aukštyje išleidžiamos nuotekos iš lėktuvo gali užšalti, tai vadinama „mėlynuoju ledu“, nes nuotekos, sumaišytos su dezinfekavimo priemonėmis, tampa mėlynos spalvos.

Tačiau, kai lėktuvas skrenda kiek žemiau, fekalijos gali atšilti ir nukristi ant žemės arba, kaip šiuo atveju, pataikyti į kažkieno automobilį.

Per pastaruosius dešimtmečius buvo ir daugiau „mėlynojo ledo“ atvejų, kuomet buvo pataikyta į žmones.

Anot Jungtinės Karalystės Civilinės aviacijos administracijos, 2017 m. buvo pranešta net apie septynis panašius įvykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų