Pasirašytas istorinis dvišalis susitarimas dėl greitosios pagalbos paslaugų

Lietuvos ir Latvijos sveikatos apsaugos ministrai trečiadienį pasirašė susitarimą dėl greitosios pagalbos paslaugų pasienio teritorijoje. Susitarimą ministrai Aurelijus Veryga ir Anda Čakša pasirašė Bauskėje.

Susitarimas numato galimybę, kad pagalbą netoli nuo valstybės sienos Lietuvos teritorijoje galėtų teikti Latvijos medikai ir atvirkščiai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Susitarimas numato galimybę, kad pagalbą netoli nuo valstybės sienos Lietuvos teritorijoje galėtų teikti Latvijos medikai ir atvirkščiai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2018, 4:41 PM

„Tai pirmasis toks susitarimas Lietuvos istorijoje su kaimynine valstybe dėl greitosios medicinos pagalbos teikimo, tad nuo šiol galėsime nepaisant valstybių sienų padėti gelbėti žmonių gyvybes“, – pranešime spaudai teigia A. Veryga.

Susitarimas numato galimybę, kad pagalbą netoli nuo valstybės sienos Lietuvos teritorijoje galėtų teikti Latvijos medikai ir atvirkščiai. Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad pagalbą kitos šalies teritorijoje Lietuvos arba Latvijos medikai galėtų teikti iki 20 kilometrų nuo valstybės sienos.

Tai būtų vienetiniai atvejai, kai kitos šalies medikams atvykti pas pacientus būtų greičiau. Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius įstatymus, pagalba gali būti teikiama tik šalies teritorijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.