Panevėžio regione padaugėjo užsikrėtusiųjų grėsmingu virusu

Panevėžio regione šiemet iki rugsėjo pabaigos užregistruota daugiau nei trigubai daugiau virusinio meningito atvejų.

Virusinį meningitą gali sukelti įvairūs virusai: pūslelinės (Herpes), erkinio encefalito, tymų, gripo, parotito, poliomielito, enterovirusai ir kiti.<br> 123rf nuotr. 
Virusinį meningitą gali sukelti įvairūs virusai: pūslelinės (Herpes), erkinio encefalito, tymų, gripo, parotito, poliomielito, enterovirusai ir kiti.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

„Panevėžio krašto“ inf., www.panskliautas.lt

Oct 26, 2018, 12:30 PM

Palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu skaičiai išties kontrastingi. Pernai buvo tik 4 atvejai, o šiemet net 13. Pacientų amžiaus vidurkis – 37,5 metų.

Virusinį meningitą gali sukelti įvairūs virusai: pūslelinės (Herpes), erkinio encefalito, tymų, gripo, parotito, poliomielito, enterovirusai ir kiti. Virusinio meningito paplitimas, palyginti su bakterinio, yra daug didesnis.

Kadangi prasidėjus rudeniui daugėja susirgimų oro lašeliniu būdu plintančiomis užkrečiamomis ligomis, kyla pavojus ir dėl virusinio meningito paplitimo. Nes juo taip pat užsikrečiama oro lašeliniu būdu. Dažniausiai sergama ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

Nors virusinio meningito paplitimas gan nemažas, tačiau užregistruojamas atvejų skaičius nėra didelis dėl mažo į medikus besikreipiančių asmenų skaičiaus – tiesiog dažnai sergama lengvos formos liga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.