Lazeriu atliekamos procedūros – norintiems apgauti laiką

Bėgantis laikas, aplinkos veiksniai, žalingi įpročiai – esminiai faktoriai, darantys įtaką mūsų odos būklei ir išvaizdai. Jei seniau buvo įprasta ryškėjančius senatvės požymius priimti kaip neišvengiamybę, šiandien vis daugiau moterų ir vyrų stoja į kovą su laiku ir pagalbos kreipiasi į specialistus. Į grožio sritį palaipsniui skverbiantis naujausioms technologijoms, atsiranda vis modernesnių būdų, padedančių ne tik įveikti ne vieną varginančias odos problemas, bet ir atsukti laiką atgal – atjauninti odą. Vienas jų – modernūs lazeriai, kurių dėka efektyviai šalinamos senatvinės ir pigmentinės dėmės, išsiplėtę kapiliarai, randai, lyginamos mimikos raukšlės.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-12-31 10:14

Populiariausių lazeriu atliekamų procedūrų ypatybes ir jų paliekamą stulbinantį rezultatą atskleidžia klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojos dermatovenerologės Toma Dimšienė ir Ilona Sakalauskienė.

Odos atjauninimas be pjūvių ir injekcijų

„Bėgant metams mūsų odoje prasideda fotosenėjimo procesas: vargina ryškėjančios mimikos raukšlės, pigmentinių dėmių atsiradimas, išryškėję kapiliarai. Prie greitesnio odos senėjimo prisideda ir aplinkos veiksniai, tokie kaip karštis bei ultravioletiniai spinduliai ar žalingi įpročiai – rūkymas, alkoholio vartojimas, nepilnavertė mityba bei dietos. Deja, odos pokyčiai neišvengiami“, – dažniausias pacientų odos problemas ir jų atsiradimo priežastis vardija gydytoja dermatovenerologė Toma Dimšienė.

Specialistė teigia, jog seniau buvo įprasta su pokyčiais susigyventi ir priimti kaip savaime suprantamą dalyką, odą gražinti į pagalbą pasitelkiant dekoratyvinę kosmetiką, tačiau dabar vis daugiau moterų ir vyrų bando užkirsti kelią senatvės požymiams ir kreipiasi į specialistus. „Modernių lazerių dėka galima pristabdyti odos senėjimo procesus – šalinti raukšles, drėkinti odą, skatinti regeneracijos procesus, taip pat, gydyti įvairias problemas: kovoti su akne, lyginti jos paliktus randus, kapiliarus, gerybinius darinius. Pašalinus estetinę problemą, ne tik pagerėja odos būklė ir vaizdas – atsikračius kompleksuoti verčiančiomis problemomis, pacientams sustiprėja ir pasitikėjimas savimi“, – pasakoja dermatologijos ekspertė T. Dimšienė.

Gydytojos dermatovenerologės T. Dimšienė ir I. Sakalauskienė išskiria kelias itin veiksmingas ir pasaulyje ypatingai populiarias procedūras, kurios grąžina odai elastingumą, lygumą, natūralų švytėjimą ir taip reikalingą drėgmę.

4D odos atjauninimas – grožio pasaulį sudrebinusi procedūra

„Šiuo metu populiariausių lazeriu atliekamų dermatologijos paslaugų viršūnėje karaliauja perversmą grožio industrijoje sukėlusi itin veiksminga veido odos atjauninimo lazeriu procedūra 4D, kurios rezultatai prilyginami injekcijų poveikiui ar net plastinėms operacijoms. Pasaulyje žinomi specialistai šią nechirurginę procedūrą pripažino kaip itin saugią ir efektyvią odos atjauninimo priemonę, suteikiančią ilgalaikį ir ypatingai džiuginantį rezultatą“, – pasakoja gydytoja dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė.

„Dažniausiai dėl 4D veido atjauninimo į mus kreipiasi 30-60 metų amžiaus moterys, pradedančios pastebėti pirmuosius senėjimo požymius: mažėjantį odos elastingumą, raukšlelių pagilėjimą arba jau turinčios ryškias mimikos raukšles, kiek suglebusią odą, bet nenorinčios kreiptis į plastikos chirurgą. Procedūrą atliekant tuomet, kai odos senėjimo požymiai dar nėra labai ryškūs, vėliau prireikia gerokai mažiau pastangų, norint išlaikyti elastingą ir švytinčią odą“, – patirtimi dalijasi gydytoja.

„Kai norime atjauninti odą, neužtenka atjauninti tik odos paviršiaus“, – informuoja ekspertė. „4D procedūros metu itin moderniu dermatologiniu lazeriu, skirtingų bangų impulsais, oda yra atjauninama visuose jos sluoksniuose. Pavadinimas 4D kilo iš to, jog naudojant skirtingai odą veikiančias technologijas, procedūra atliekama keturiais etapais, taip suaktyvinant odos baltymo – kolageno, atsakingo už odos stangrumą, elastingumą bei atsinaujinimą, gamybą“.

„Iškart po procedūros pacientai džiaugiasi stangresne, elastingesne, lygesne bei labiau švytinčia oda, išnykusiomis smulkiomis ir net gilesnėmis veido raukšlėmis, o laikui bėgant poveikis vis gerėja dėl suaktyvėjusių odos atsinaujinimo procesų. Siekiantiems ilgalaikio efekto, rekomenduojama pakartotinė procedūra per 2 mėnesius nuo pirmosios atlikimo“, – 4D procedūra džiaugiasi ir rekomenduoja klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatovenerologė.

Frakcinis odos atnaujinimas – lygesnė, gyvybingesnė ir švytinti oda vos po pirmos procedūros

„Savo universalumu ir gydomuoju poveikiu unikali procedūra yra frakcinis veido odos atjauninimas, galintis išspręsti itin daug odos problemų: panaikinti raukšles, gydyti aknės pažeistą odą, naikinti randus ir pigmentines dėmes, sutraukti poras ir grąžinti odai sveiką spindesį. Šios procedūros metu veido odos paviršius yra veikiamas taškiniu – frakciniu būdu. Lazeris odai siunčia impulsus, kurie veikia tik tam tikras jos dalis ir suformuoja tūkstančius mikroskopinių „stulpelių“, o aplinkiniai audiniai lieka nepažeisti. Tokiu būdu yra skatinami persitvarkymo ir atsinaujinimo procesai giliuosiuose dermos sluoksniuose: susidaro naujas ir švelnus odos sluoksnis, suaktyvėja kolageno gamyba. Pokyčiai būna tokie ryškūs, kad matyti jau po pirmos procedūros, tad ne probleminei odai pakanka atlikti šią procedūrą vos kartą per metus“, – frakcinio veido odos atjauninimo ypatumus atskleidžia gydytoja dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė. Frakcinis odos atnaujinimas lazeriu – idealus variantas norintiems pakoreguoti veido linijas, odos spalvos netolygumus, pigmentines dėmes bei raukšles, taip pat – palyginti randus, likusius po aknės, veido ir kaklo srityje, suteikti odai jaunatviškumo, gyvybingumo bei natūralaus švytėjimo.

Giluminis odos atjauninimas – procedūra, atsukanti laiką

Pasak I. Sakalauskienės, giluminis odos atjauninimas – sudėtingesnė procedūra, reikalaujanti 4-6 pakartojimų ir laiko, kol oda atsistato, tačiau jos poveikis ilgesnis – iki trijų metų. „Procedūrų ciklo metu oda palaipsniui tampa švelnesnė, elastingesnė, sumažėja raukšlių gylis, pašviesėja pigmentinės dėmės, pranyksta raudonis, kraujagysliniai dariniai bei smulkios raukšlelės, susitraukia odos poros. Procedūros metu yra paskatinama odos regeneracija ir kolageno gamyba, kas užtikrina ilgalaikį gražios ir sveikos odos rezultatą.

Giluminio atjauninimo lazeriu metu nepažeidžiamas išorinis odos sluoksnis – lazerio spinduliu veikiamas tik giluminis. Šią procedūrą rekomenduoju atlikti tais atvejais, kai prarandamas veido kontūrų tikslumas, kamuoja poringumas, smulkios ir vidutinio dydžio raukšlelės, pigmentinės dėmės, chronologinis senėjimas. Dažniausiai šią procedūrą renkasi 40-55 metų amžiaus pacientės“, – teigia I. Sakalauskienė.

Lazerinė dermatologija – pažangiausias būdas įveikti odos problemas

„Visiems odos tipams, priklausomai nuo amžiaus, raukšlių gylio ir priežasties, gali būti atliekamos lazerio procedūros. Kai kurios iš jų suteikia greitesnį efektą ir labiau tinka atsiradus pirmiesiems senėjimo požymiams, smulkioms raukšlėms ar norint atgaivinti odos spalvą ir skaistumą. Tačiau lygiai taip pat lazeriu yra atliekamos procedūros ir vyresnio amžiaus pacientams, siekiantiems sumažinti gilias, panaikinti smulkesnes veido raukšles, sustangrinti veido odą. Tiesa, maksimaliam efektui pasiekti prireiks kelių tokių atjauninimo procedūrų lazeriu, tačiau rezultatas bus ilgalaikis. Procedūras kiekvienam pacientui parenkame tik kartu tariantis, aiškinantis individualius poreikius, atsižvelgiant į paciento amžių ir odos tipą“, – patirtimi dalijasi klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojos dermatovenerologės Toma Dimšienė ir Ilona Sakalauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.