Mergaitę ištiko priepuolis prie Elektrėnų ligoninės: medikų reakcija pribloškė

Po Lietuvą sukrėtusio įvykio, kuomet Kauno klinikinės ligoninės medikai buvo apkaltinti atsisakę padėti prie gydymo įstaigos sąmonę praradusiam, o vėliau mirusiam kauniečiui, panaši istorija nutiko ir Elektrėnuose.

Elektrėnų ligoninės medikus praeivė kaltina abejingumu.<br>V.Balkūno nuotr.
Elektrėnų ligoninės medikus praeivė kaltina abejingumu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2019, 2:11 PM, atnaujinta Feb 2, 2019, 10:51 AM

Į portalo lrytas.lt redakciją parašiusi elektrėniškė pasakojo, kad praėjusį sekmadienį prie pat Elektrėnų ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus priepuolio ištiktai mergaitei medikai padėti nesuskubo. Mergaitę medikams turėjo atvežti patys praeiviai.

Tačiau Elektrėnų ligoninės administracija paaiškino, kad medikai elgėsi teisingai, taip, kaip reikalauja vidaus tvarkos taisyklės.

Pateikiame į redakciją atsiųstą elektrėniškės laišką:

„Tik prieš keletą dienų nuvilnijo baisi žinia, kai Kaune medicinos įstaigos kieme mirė vyriškis. Istorija baisi, bet paskaitai ir užmiršti, kol tavęs nepaliečia asmeniškai.

Kokia greitosios pagalbos suteikimo tvarka ir kaip greitai reaguojama teko įsitikinti ir gyvenat mažam miestelyje.

Gyvename Elektrėnuose ir sekmadienio popietę einant su vyru šalia Elektrėnų ligoninės Priėmimo skyriaus išvydome, kaip moteris bando padėti galimai priepuolio ištiktai dukrai. Iš išgąsčio moteris nepajėgė paskambinti pagalbos telefonu 112, paprašė mūsų pagalbos.

Kadangi Priėmimo skyrius čia pat, mes net neskambinę įbėgome į jį, šaukdami, kad reikalinga skubi pagalba mergaitei, kuri guli čia pat kieme.

Budėjusio gydytojo bei seselės reakcija mus pritrenkė. Gydytojas net nepakilo nuo kėdės, o seselė liepė pagalbą kviesti per 112.

Pradėjau šaukti, kad čia pat kieme mergaitė guli ištikta priepuolio, padėkit.

Tuomet seselė rekomendavo patiems pristatyti pacientę į Priėmimo skyrių.

Mes, pasiėmę šalia esančia lovą su ratukais, abu su vyru išsistūmėme ją į kiemą. Ten jau buvo pribėgę kiti žmonės. Užkėlėme mergaitę ir atvežėme į priėmimą.

Aš suprantu, kad tvarka yra tvarka, bet kur žmogiškumas, pagaliau pareiga prieš žmones? Argi buvo sunku vienam iš budinčių išbėgti į kiemą ir padėti?

Likome priblokšti dirbančiųjų abejingumu, šaltumu – juk Priėmimo skyrius tam ir yra, kad būtų suteiktą pagalba. Mes neprašėme, kad jie eitų su mumis kažkur, viskas vyko čia pat kieme, prie jų durų.

Ateityje nelinkiu nei savo artimiesiems, nei kitiems žmonėms susidurti su gydytojų abejingumu, kai labiausiai reikia jų pagalbos“.

Minėtą įvykį paprašėme pakomentuoti Elektrėnų ligoninės administracijos.

Elektrėnų ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Dmitrijus Burkojus sakė, kad šiuo metu ligoninėje dėl minėto incidento atliekamas tyrimas.

Tačiau preliminariai, peržiūrėjus vaizdo registravimo kamerų duomenis, pasak D.Burkojaus, nustatyta, kad mergaitė sausio 27 d. 12.32 val. nukrito ne ligoninės teritorijoje, o už 90-100 metrų nuo įėjimo į Priėmimo-skubios pagalbos skyrių.

Po minutės prie mergaitės priėjo praeiviai, o dar po minutės jie nuskubėjo į Priėmimo-skubios pagalbos skyrių.

Į ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių mergaitė buvo atvežta 12.35 val., kur jai, anot ligoninės atstovo, suteiktos kvalifikuotos asmens sveikatos priežiūros paslaugos.

Pasidomėjus, ar gydytojai neturėjo išeiti į kiemą padėti, Elektrėnų ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai paaiškino: „Vidaus tvarkos taisyklės draudžia priėmimo-skubios pagalbos skyriaus darbuotojams palikti savo darbo vietą, kadangi skyriuje pastoviai būna įvairaus sunkumo stebimų pacientų, kurių būklė gali staigiai pablogėti ir, jeigu vietoje nebus personalo, pasekmės gali būti skaudžios.

Peržiūrėtuose vaizdo ir garso įrašuose nepastebėjome nepagarbaus elgesio su lankytojais ir abejingumo, tai buvo rami ir profesionali darbuotojų reakcija į situaciją, pasiūlytas logiškas jos sprendimas.

Apgailestaujame, kad galima trūko komunikavimo iš mūsų ligoninės personalo, dirbančio Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje ir teikusio asmens sveikatos priežiūros paslaugas skyriuje esantiems pacientams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.