Šeimos įkurtoje implantologijos klinikoje – unikalios dantų atkūrimo metodikos

„Šypsena ir humoro jausmas – nuolatiniai pagalbininkai mano darbe, – tvirtina vilnietis gydytojas burnos chirurgas Marius Švedas. – Džiaugiuosi, kad pasirinkęs šią profesiją galiu naujomis, gražiomis šypsenomis papuošti ir savo pacientus.“ Unikalios implantavimo metodikos, kurias gydytojas taiko drauge su žmona Olga įkurtame Dantų implantologijos centre, leidžia net ir visus dantis praradusiems žmonėms naujais džiaugtis jau po dienos.

 Dantų implantologijos centro įkūrėjai Olga ir Marius Švedai sako, kad į jų šeimos kliniką gydytis taip pat ateina šeimomis.
 Dantų implantologijos centro įkūrėjai Olga ir Marius Švedai sako, kad į jų šeimos kliniką gydytis taip pat ateina šeimomis.
 Unikali bedančiams gydyti sukurta metodika „visi ant keturių“ leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų per vieną dieną.
 Unikali bedančiams gydyti sukurta metodika „visi ant keturių“ leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų per vieną dieną.
Daugiau nuotraukų (2)

Diana Jaura

Feb 18, 2019, 8:00 AM, atnaujinta Feb 18, 2019, 1:57 PM

Aišku, vien smagaus nusiteikimo norint patikimai, greitai ir kokybiškai atkurti prarastus dantis nepakanka. Profesionalumas, kompetencija, patirtis, atsakingumas – tokiomis, sėkmingam gydymo rezultatui pasiekti ypač svarbiomis, savybėmis M. Švedo ir jo vadovaujamos klinikos specialistų darbą apibūdina pacientai.

Pas šeimą gydytis ateina šeimomis

„Implantuoti pradėjau jau prieš devynerius metus, vos tik baigęs odontologijos studijas Vilniaus universitete, – savo darbo pradžią prisiminė M.Švedas. – Kliniką Dantų implantologijos centrą drauge su žmona Olga įkūrėme prieš penkerius metus. Ji yra gydytoja odontologė ortopedė ir atlieka protezavimo ant implantų darbus.“

„Baigę odontologijos mokslus dirbome įvairiose gydymo įstaigose, bet laikui bėgant pajutome, kad puikiai papildome vienas kitą ir galime pradėti savarankišką veiklą, – pasakoja M.Švedas. – Net ir mūsų klientai dažnai pasako, kad savo dantis gydosi „pas šeimą“.

„Puikus gydytojas, turi auksines rankas“, „kompetentingas, profesionalus, su geru humoro jausmu“, „puikus, išmanantis specialistas“ – tokius M.Švedo pacientų atsiliepimus galima rasti internete. Paklaustas, ar džiugina tokie jo darbo įvertinimai, klinikos vadovas sakė, kad vertingiausi jam yra atsiliepimai, kurie keliauja iš lūpų į lūpas.

„Mes su žmona juokaujame, kad ir gydytis pas mūsų šeimą eina šeimomis – vieni kitų paraginti vienas po kito ateina tėvai, sesės, broliai, seneliai, vaikai, – sakė M.Švedas ir pridūrė, kad geri jų darbo įvertinimai ne tik skatina, bet ir labai įpareigoja: – Stengiamės nuolat tobulėti, mokytis, ieškoti ir diegti klinikoje pažangias naujoves.“

Gydytojas burnos chirurgas M.Švedas dirba su dantų implantavimo pradininkės Švedijos kompanijos dantų implantais ir taiko šios kompanijos sukurtas ir patentuotas unikalias dantų atkūrimo implantais metodikas. Su jomis gydymo procesas yra minimaliai trumpas ir maksimaliai patogus pacientui.

Unikalios metodikos leidžia naujais dantimis ir plačia šypsena džiaugtis jau po dienos. Tai liečia tiek pavienių, tiek ir visų dantų atkūrimą. Švedijos kompanija savo implantams suteikia viso gyvenimo garantiją visame pasaulyje, tai svarbus jų patikimumo ir ilgaamžiškumo įrodymas.

Unikalios metodikos – atkurti dantis be ilgo laukimo

Klinikos vadovas papasakojo, kad viena jo klinikoje taikomų metodikų, išvertus iš anglų kalbos, vadinasi „visi ant keturių“. Ji skirta daugumą ar visus dantis praradusiems pacientams gydyti. Ši metodika leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų. Jeigu reikia, pašalinami išlikę nebepatikimi ar sugedę nuosavi dantys, įsriegiami 4 dantų implantai. Visa tai atliekama per vieną vizitą. Kitą dieną ant implantų pritvirtinami gražūs, patogūs, natūraliai atrodantys laikinieji dantys. Priklausomai nuo paciento burnos sveikatos būklės, maždaug po 3–6 mėnesių jie pakeičiami nuolatiniais. Taip per vieną vizitą galima atkurti tiek vieno, tiek abiejų žandikaulių dantis. Abiem žandikauliams atkurti užtenka 8 implantų. Gydymo metodika „visi ant keturių“ leidžia išvengti kaulo priauginimo procedūros net ir tais atvejais, kai žandikaulis yra gerokai sunykęs.

Kita unikali metodika – momentinis implantavimas, ji skirta pavieniams dantims atkurti. Ši metodika ypač aktuali tiems pacientams, kurie staiga neteko danties matomoje burnos vietoje, arba jeigu tas dantis yra nepataisomai sugedęs. Vieno vizito metu, jeigu reikia, pašalinamas beviltiškai sugedęs dantis, į buvusio danties vietą sriegiamas implantas ir ant jo iš karto tvirtinamas naujas, laikinas dantis. Po kelių mėnesių jis pakeičiamas nuolatiniu.

„Atkurdami pavienius dantis paprastai taikome vietinę nejautrą, o visų dantų atkūrimo procedūrai, kuri yra ilgesnė ir sudėtingesnė, savo pacientams rekomenduojame intraveninę nejautrą – sedaciją, – sakė M.Švedas. – Tiek pacientui, tiek ir gydytojui tai labai patogu.“ Taikant sedaciją medikamentais slopinama žmogus sąmonė, pacientas girdi gydytojo nurodymus, gali bendrauti, bet kartu jis yra visiškai atsipalaidavęs, dingsta nerimas, baimė. Taip gydytojas gali saugiai ir kokybiškai atlikti numatytą procedūrą.

Seminaras pacientams – visi atsakymai apie implantavimą

Dantų implantologijos centro vadovas pakvietė visus, kam aktuali dantų atkūrimo problema, atvykti į vasario pabaigoje organizuojamą nemokamą seminarą pacientams.

„Kartais žmonės, ieškodami jiems aktualios informacijos, valandų valandas naršo internete, perverčia šūsnis laikraščių bei žurnalų, konsultuojasi su kolegomis, giminėmis ar draugais. Ir toli gražu ne visada gauna išsamius ir būtent jiems tinkamus atsakymus“, – sakė M.Švedas.

Į seminarą atėję žmonės galės nemokamai pasikonsultuoti ir gauti atsakymus į būtent jų problemą liečiančius klausimus iš kompetentingų, patyrusių specialistų lūpų. Seminaro dalyviai turės galimybę nemokamai susidaryti individualų gydymo implantais planą.

„Detaliam gydymo planui sudaryti atliksime nemokamą burnos sveikatos būklės kompiuterinę diagnostiką, – pasakojo klinikos vadovas. – Turime modernų kompiuterinį tomografą – galime matyti trimatį dantų vaizdą įvairiais pjūviais, tai leidžia tiksliai įvertinti žandikaulio būklę ir, atsižvelgiant į gautus rezultatus, parinkti pacientui geriausią, labiausiai tinkantį gydymą.“

„Seminaras – puikus būdas per trumpiausią laiką gauti maksimaliai daug informacijos ir sužinoti, kas iš tikrųjų yra šiuolaikinis dantų implantavimas ir kokias galimybes žmonėms jis suteikia, – baigdamas pokalbį sakė M.Švedas. – Tikiuosi, kad su mūsų pagalba plačių šypsenų ir geros nuotaikos dar labiau padaugės.“

Vasario 28 d. 17.00 maloniai kviečiame į pacientams skirtą nemokamą seminarą adresu:

DANTŲ IMPLANTOLOGIJOS CENTRAS

Kernavės g. 88-137, Vilnius.

Būtina išankstinė registracija tel. +370 672 63 364.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.