Moteris nutarė atšaukti vestuves dėl pakaušyje išaugusio „rago“

Kai gydytoja dermatologė Sandra Lee paskelbė vaizdo įrašą, kaip išspaudžia spuogą, nesitikėjo sulaukti tokio didžiulio susidomėjimo ir šlovės. Tačiau vieną vaiką auginanti Lisa tikėjosi, kad ši stebuklus daranti dermatologė jai padės išspręsti ir problemą, kuri gadino jos laimingą gyvenimą net penkerius metus.

Pasirodo, galvoje gali išaugti ir „ragas“.<br>123rf nuotr.
Pasirodo, galvoje gali išaugti ir „ragas“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 10:23 AM, atnaujinta Mar 2, 2019, 10:27 AM

43-ejų metų moteriai iš Konektikuto, JAV, ši unikali problema sukėlė daug sielvarto, nepatogumo ir skausmo, tad ji nusprendė nebekentėti ir kreiptis į gydytoją dėl „rago“, išaugusio jos galvoje.

Odos atauga vystėsi metų metus. Lisa taip jos gėdijosi, kad, nors buvo susižadėjusi jau penkerius metus, nusprendė atšaukti visus vestuvių planus.

Lisa su ašaromis akyse prieš kameras papasakojo, kad „ragas“ paaugdavo kiekvieną dieną ir kartais tai tapdavo itin skausmingu procesu. Pasakodama gydytojai, ką jausdavo augant „ragui“, moteris sunkiai valdė savo emocijas.

„Aplink ataugą yra žiedas, kurį skauda jam augant. Iš esmės tai yra ragas, kurio kietumas primena raganosio“, – šluostydamasi ašaras paaiškino moteris.

Labiausiai ji bijojo, kad atauga gali būti piktybinis auglys.

„Nerimavau galvodama, kas tai galėtų būti. Labiausiai bijojau, kad tai – vėžys, ir mano duktė liks našlaitė“, – pasakojo Lisa.

Laimę, greita dermatologės apžiūra atskleidė, kad tai tebuvo atauga, susidariusi iš baltųjų kraujo ląstelių.

Moteris sakė, kad ilgą laiką nešiodavo plaukus aukštai susirišusi, kad niekas nepamatytų bjauraus „rago“. Būsima nuotaka bijojo, kad vestuvių metu visi svečiai tai pamatys.

„Paprastai tuokiantis stovima nugarą atsukus į svečius, tad pirmas dalykas, kurį jie pamatytų, būtų „ragas“, – tvirtino ji.

S.Lee pastebėjo, kad „ragą“ galima nesunkiai išrauti, tad paruošė pacientę nedidelei chirurginei operacijai.

Dabar Lisa laiminga, kai atsikratė ataugos, buvusios galvoje. Ypatingai ji džiaugiausi sužinojusi, kad tai nebuvo vėžys.

„Nežinau, kodėl laukiau taip ilgai. Tiek daug praleidau per pastaruosius metus dėl kažko, kam pašalinti pakako vos pusvalandžio“, – džiaugėsi išsivadavusi nuo vargų moteris.

Su panašia problema susidūrė ir 87-erių metų Liang Xiuzhen iš Kinijos. Ant galvos ji turėjo nedidelį juodą apgamą, kuris virto baisiu „ragu“. To atsikratyti nepadėjo nei vaistai, nei medicininės žolelės. „Ragas“ augo ilgiau nei dvejus metus. Apie tai paskaityti galite čia.

Parengta pagal urban.inkedshop.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.