Nesulaukęs pagalbos savo šalyje, britas kreipėsi į lietuvius: šie jį nustebino

Vyras iš savo gimtosios šalies atkeliavo į Lietuvą ir sumokėjo perpus pigiau už operaciją, kurios metu sėkmingai pakeitė klubo sąnarį. Jis bijojo, kad gali mirti, kol sulauks, kada jį priims operacijai Anglijos Nacionalinėje sveikatos tarnyboje.

 Vyras pasiryžo klubo sąnario keitimo operacijai.<br> 123rf nuotr.
 Vyras pasiryžo klubo sąnario keitimo operacijai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 12:26 PM

Peteriui Gaillardui (86 m.) iš Šiaurės Velso buvo pranešta, kad Jungtinėje Karalystėje operacijos laukti gali tekti net 80 savaičių (metus ir septynis mėnesius).

Jis nusprendė pasirinkti Lietuvą, kur už klubo sąnario keitimo operaciją sumokėjo 6 tūkst. svarų sterlingų (maždaug 7 tūkst. eurų). Operacija kainavo perpus pigiau, nei būtų kainavusi Anglijos privačioje klinikoje, o Nacionalinė sveikatos tarnyba dar ir grąžino dalį pinigų.

P.Gaillardas spalio mėnesį išvyko į 10 dienų kelionę ir grįžęs namo vietos žiniasklaidai džiaugėsi, kad „rezultatai yra nepaprastai geri“.

Po to, kai 2004-aisiais metais Jungtinėje Karalystėje jam pakeitė dešinįjį klubo sąnarį, vyras pastebėjo, kad ta pati problema atsirado kairėje kojoje.

„Nesijaučiu esąs savo amžiaus. Galėjau laukti beveik dvejus metus, bet viskas būtų tik pablogėję. Noriu kiek įmanoma labiau pasimėgauti man likusiu gyvenimu.

Po intensyvios paieškos, radau, kad Lietuvoje tokią operaciją gali atlikti perpus pigiau. Ilgai svarsčiau ir nusprendžiau užsirašyti vizitui ir atvykti“, – pasakojo jis.

Spalio 8 dieną P.Gaillardui atliko operaciją. Jam prireikė vos 10 dienų, kad atsigautų ir galėtų vykti atgal namo.

Statistika rodo, kad laukiančiųjų sąrašas Anglijos Nacionalinėje sveikatos tarnyboje yra ilgiausias koks buvo per pastaruosius 11 metų. Šiuo metu sąraše yra 4,1 mln. žmonių (6 proc. visų Jungtinės Karalystės gyventojų), kurie laukia kokios nors operacijos.

Teigiama, kad daugiau negu 3 tūkst. žmonių laukia jau daugiau kaip metus, kad juos apžiūrėtų, o 1 pacientas iš 10 privalo laukti bent jau 4,5 metų.

Grįžęs namo P.Gaillardas buvo maloniai nustebintas, kai sužinojo, kad gali susigrąžinti Lietuvoje sumokėtus pinigus.

„Aš nežinojau apie kompensaciją, kol neparašiau elektroniniu paštu Lietuvos ligoninėje dirbančiai slaugytojai ir ji nepasakė, kad galiu atgauti pinigus. Niekas čia man apie tai nesakė“, – atskleidė vyras.

Išleistą pinigų dalį jam grąžino per 3 savaites. P.Gaillardas pridūrė: „Po operacijos 2004 m. ilgą laiką kentėjau dėl skausmų, todėl negalėjau suvokti, kaip aš gebėsiu grįžti namo po 10 dienų, bet pavyko. Visas procesas praėjo puikiai ir rezultatai yra nepaprastai geri“.

Parengta pagal „Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.