Ministras A. Veryga pravėrė vienvietės palatos duris – už ją teks susimokėti

Dėl plaučių uždegimo į Kauno klinikų medikų rankas patekęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga vakar pasidalijo ne tik informacija apie savo sveikatos būklę, bet ir nuotraukomis iš vienvietės palatos.

Tik vienvietė palata nebuvo užimta.<br>Lrytas.lt koliažas
Tik vienvietė palata nebuvo užimta.<br>Lrytas.lt koliažas
Susidūręs su savo sveikatos problemomis sveikatos apsaugos ministras valstietis A.Veryga vakar pasidžiaugė, kad Kauno klinikose skaniai maitinamas.
Susidūręs su savo sveikatos problemomis sveikatos apsaugos ministras valstietis A.Veryga vakar pasidžiaugė, kad Kauno klinikose skaniai maitinamas.
Tik vienvietė palata nebuvo užimta.
Tik vienvietė palata nebuvo užimta.
Tik vienvietė palata nebuvo užimta.
Tik vienvietė palata nebuvo užimta.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-04-09 08:03

Pasiligojusį Sveikatos apsaugos ministerijos vadovą globojantys medikai vakar pripažino, kad trečiadienį į Kauno klinikas paguldyto jų paciento sveikatos būklė vis dar gana rimta.

Tačiau pats ministras jau veržiasi į darbą.

Vakar jis pateikė vaizdų iš ligoninės palatos.

Patenkintas maistu

Iš nuotraukų galima spręsti, kad A.Veryga jau gali ne tik pakilti iš lovos, bet ir pasidairyti pro langą. Ligonis, regis, nesiskundžia ir apetitu.

„Ministras yra patenkintas ligoninės maistu. Jis jam skanus, įvairus, sveikai pagamintas ir estetiškai patiektas“, – per savo atstovę spaudai Liną Bušinskaitę-Šriubėnę perdavė ministerijos vadovas.

Tačiau ministro patarėja patikino, kad A.Veryga klinikose, kuriose, beje, dirba ir jo žmona Rasa, gydomas tokiomis pat sąlygomis kaip ir visi kiti šios įstaigos pacientai: „Tai yra tais pačiais ligoninės perkamais pigiausiais vaistais.

Specialiai jam nėra nieko perkama ar ieškoma.

O į vienvietę palatą sveikatos apsaugos ministras paguldytas todėl, kad tuo metu tai buvo vienintelė laisva palata.“

Beje, L.Bušinskaitė-Šriubėnė vėliau patikslino, jog ši palata yra mokama, ir A.Veryga už buvimą joje susimokės.

Infekcijos sukėlėjo nežino

Į Kauno klinikas A.Veryga buvo paguldytas praėjusį trečiadienį.

„Prieš tai ministras kurį laiką gydėsi namuose ambulatoriškai, jam buvo skirti dveji antibiotikai. Tik jie, deja, nedavė teigiamų rezultatų.

Todėl gydantis gydytojas patarė kreiptis dėl stacionarinio gydymo. Ministras tai ir padarė“, – „Lietuvos rytui“ sakė jo patarėja.

Dar prieš pusantros savaitės L.Bušinskaitė-Šriubėnė dienraščiui prasitarė, kad ministrą, kaip ir kasmet, kamuoja pavasarinė alergija žiedadulkėms. Bet paaiškėjo, jog šįkart negalavimo priežastis – ne ta.

„Ministras į medikus kreipėsi, kai virusinė infekcija komplikavosi į plaučių uždegimą“, – vakar sakė L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

Anot jos, infekcijos kilmės medikams tiksliai nustatyti nepavyko.

Sveiksta ir veržiasi namo

„Ministras, kaip ir visi žmonės, kartais serga. Bet drąsiai galiu patvirtinti, kad tai – ne tymai“, – šalyje siaučiant tymų protrūkiui, sveikatos apsaugos stratego sveikata susidomėjusiems žurnalistams vakar kartojo jo patarėja.

L.Bušinskaitė-Šriubėnė tikino, kad A.Verygos sveikata jau sparčiai gerėja: „Pirmadienį su juo kalbėjome keliskart, ir jis tikrai jaučiasi kur kas geriau. Nebėra ir temperatūros, kuri ilgą laiką buvo nemaža.“

Anot patarėjos, A.Veryga tikisi, kad šią savaitę bus išleistas iš ligoninės, galės grįžti namo, o neilgai trukus – ir į darbą.

Sergantį Sveikatos apsaugos ministerijos vadovą šiuo metu pavaduoja švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, vėliau šias pareigas laikinai turėtų eiti socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.