Valstybė rengiasi leisti Ligonių kasai pirkti vaistus AIDS sergantiems kaliniams

Vyriausybė sudėjo paskutinius taškus, leidžiančius Valstybinei ligonių kasai pirkti vaistus pavojingomis užkrečiamomis ligomis sergantiems kaliniams.

Ministrų kabinetas trečiadienį spręs, ar įgalioti Sveikatos apsaugos ir Teisingumo ministerijas patvirtinti aprašą, skirtą apibrėžti lėšų skyrimo sergantiems kaliniams tvarką.<br>123rf nuotr.
Ministrų kabinetas trečiadienį spręs, ar įgalioti Sveikatos apsaugos ir Teisingumo ministerijas patvirtinti aprašą, skirtą apibrėžti lėšų skyrimo sergantiems kaliniams tvarką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 1:52 PM, atnaujinta Apr 24, 2019, 1:55 PM

Ministrų kabinetas trečiadienį įgaliojo Sveikatos apsaugos ir Teisingumo ministerijas patvirtinti aprašą, skirtą apibrėžti lėšų skyrimo sergantiems kaliniams tvarką.

Šis aprašas skirtas pasirengti gegužę įsigaliosiančioms įstatymo pataisoms, numatančioms, kad tokiomis ligomis, kaip AIDS, hepatitas ar tuberkuliozė sergančių suimtųjų ar nuteistųjų gydymui yra naudojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšos.

Šiuo metu suimtųjų ir nuteistųjų asmenų gydymas nuo pavojingų užkrečiamųjų ligų apmokamos iš teisingumo ministro valdymo sričiai skirtų valstybės biudžeto asignavimų.

Perdavus aprūpinimo vaistais reikalus Valstybinei ligonių kasai, ji centralizuotai nupirkusi reikalingus vaistus perduos juos Kalėjimų departamentui kalinių gydymui užtikrinti.

Naujai tvarkai įgyvendinti reikės iki milijono eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.