Vyriausybė pritaria, kad daugiau žmonių būtų apdrausta PSD

Ministrų kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rengtai Vyriausybės išvadai, kurioje siūloma pritarti Seimo narės Vidos Ačienės registruotoms pataisoms, pagal kurias privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) valstybės lėšomis turėtų būti draudžiami nuolat ar laikinai Lietuvoje gyvenantys kitų šalių piliečiai, pagal dvišales sutartis gaunantys gydymo paslaugas ir kitos šalies pensiją.

 Privalomuoju sveikatos draudimu valstybės lėšomis nuo šiol turėtų būti draudžiami nuolat ar laikinai Lietuvoje gyvenantys kitų šalių piliečiai, pagal dvišales sutartis gaunantys gydymo paslaugas ir kitos šalies pensiją.<br> 123rf nuotr. 
 Privalomuoju sveikatos draudimu valstybės lėšomis nuo šiol turėtų būti draudžiami nuolat ar laikinai Lietuvoje gyvenantys kitų šalių piliečiai, pagal dvišales sutartis gaunantys gydymo paslaugas ir kitos šalies pensiją.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

SAM Spaudos tarnyba

2019-05-15 14:39

Sveikatos apsaugos viceministro Algirdo Šešelgio teigimu, taip būtų įgyvendinti mūsų šalies tarptautiniai įsipareigojimai.

„Šiuo metu tokio pobūdžio sutartis Lietuva turi su Ukraina ir Baltarusija. Jose nuolat ar laikinai gyvenantiems, bet Lietuvoje pensiją gaunantiems žmonėms yra suteikiama sveikatos apsauga. Tad turime užtikrinti, jog abejose šalyse būtų saugomos žmonių socialinės garantijos, užtikrinama jų sveikatos apsauga bei vykdomi iš tarptautinių sutarčių kylantys įsipareigojimai“, – teigia A. Šešelgis.

Lietuva yra pilnateisė tarptautinės bendruomenės narė, taip pat Vienos konvencijos dalyvė, tad yra įpareigota vykdyti iš tarptautinio bendradarbiavimo kylančius įsipareigojimus.

Įsigaliojus siūlomiems pakeitimams, pagal šiuo metu sudarytas sutartis, PSD valstybės lėšomis taps draudžiami Lietuvoje nuolat ar laikinai gyvenantys Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai iš gimtosios šalies gaunantys bet kurios rūšies pensijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.