Akinančios šypsenos pageidaujančios nuotakos neretai daro vieną klaidą

Vestuvių sezonas jau ne už kalnų. Jaunųjų pora mėnesių mėnesiais kruopščiai planuoja kiekvieną vestuvių aspektą: nuo svečių skaičiaus, vaišių stalo iki svarbiausios vestuvių detalės – nuotakos suknelės.

Kiekviena vestuvių akimirka lieka įamžinta nuotraukose, todėl nenuostabu, kad siekiama visiško tobulumo.<br> 123rf nuotr.
Kiekviena vestuvių akimirka lieka įamžinta nuotraukose, todėl nenuostabu, kad siekiama visiško tobulumo.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2019, 10:00 AM

Kiekviena vestuvių akimirka lieka įamžinta nuotraukose, todėl nenuostabu, kad siekiama visiško tobulumo. Tačiau dažnai viskas yra daroma paskutinę minutę. Ne išimtis – vizitas pas odontologą. 

Apie tai, kada reikėtų pasirūpinti šypsena, kad ji spindėtų laimingiausią dieną, pasakoja „Euromed“ burnos higienistė Gintarė Dzunkovaitė.

– Ko dažniausiai pageidauja būsimos nuotakos?

– Be abejonių – baltos ir akinančios šypsenos. Deja, kartais nuotakos lūkesčiai neatitinka realybės – ji pageidauja holivudiškos šypsenos vos per mėnesį. 

Prieš dantų balinimo procedūrą, apytiksliai kelios savaitės iki dantų balinimo, atliekama profesionali burnos higiena. Šios procedūros metu šalinamos kietosios ir minkštosios apnašos, įvertinama tikroji dantų spalva.

– Kaip atrodo dantų balinimas odontologo kabinete?

– Odontologas pirmiausia nustato dantų spalvą ir atlieka dantenų apsaugą užtikrinančias procedūras. Tada užtepa balinančio skysčio, kurį aktyvuoja speciali lempa, o vėliau skystis nuplaunamas. Vertėtų pažymėti, kad po šios procedūros 48 valandas negalima naudoti dažančių produktų.

Dantų balinimas – visiškai saugi procedūra, jei ją atlieka profesionalas, bet yra atvejų, kai odontologas nerekomenduos atlikti šios procedūros. Balinimas negalimas pacientams, kurių dantys nulūžę, pažeistas jų emalis, sergama periodontitu bei esant dantenų uždegimui. Procedūra nerekomenduojama nėščiosioms ir maitinančioms nuotakoms.

– Ar šią procedūrą galima atlikti namuose?

– Be abejonių. Balinimas namuose vyksta kiek kitaip: odontologas privalo nuimti dantų atspaudus, pagal kuriuos bus pagamintos specialiosios balinimo kapos. Jos naudojamos pagal individualius poreikius, bet pagal odontologo nurodymus – nuo poros valandų per dieną iki 8 valandų, pavyzdžiui, miegant. Įprastai balinimas trunka kelias savaites, kartais užtenka 5-10 kartų.

Nerekomenduoju dantų balinti savarankiškai. Tik odontologas galės įvertinti rezultatą, o nepatentuoti balinimo produktai gali visam laikui pakenkti dantims ir dantenoms.

– Kada būsimoji nuotaka turėtų apsilankyti odontologo kabinete?

– Vizitą pas odontologą jaunoji turėtų susiplanuoti likus keliems mėnesiams iki vestuvių. Ankstyvas planavimas ne tik sumažins pasiruošimo prieš vestuves stresą, kurį nuotaka jaučia nuolatos, bet padės pasiekti tikslesnių ir ilgai išliekančių rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?