Sužinokite, už kokius namuose naudojamus medicinos prietaisus mokėti nereikės

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) specialistų teigimu, vis daugiau pacientų, kurių sveikatos priežiūrai reikalingi brangūs medicinos prietaisai, juos išsinuomoja Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis. 

Cukriniu diabetu sergantys pacientai gali pasinaudoti ligonių kasų kompensuojama insulinų pompų nuoma ir pagerinti savo gyvenimo kokybę.<br> 123rf nuotr.
Cukriniu diabetu sergantys pacientai gali pasinaudoti ligonių kasų kompensuojama insulinų pompų nuoma ir pagerinti savo gyvenimo kokybę.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinės ligonių kasos informacija

Jul 4, 2019, 2:09 PM

Šia nauja galimybe vos per pusantrų metų pasinaudojo daugiau nei tūkstantis žmonių.

„Deguonies aparatų, dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų ir insulino pompų nuomos išlaidos iki šių metų birželio buvo kompensuotos jau 1140 pacientų, kurių ligai gydyti namuose šie įrengimai yra gyvybiškai svarbūs. 

Džiaugiamės, kad pacientai, kuriems reikalingas gydymas deguonimi ar dirbtine plaučių ventiliacija, neprivalo būti ligoninėje vien tam, kad galėtų naudotis reikiamais aparatais. 

Taip pat ir cukriniu diabetu sergantys pacientai gali pasinaudoti ligonių kasų kompensuojama insulinų pompų nuoma ir pagerinti savo gyvenimo kokybę", – sako VLK Ortopedijos technikos kompensavimo skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Valiulytė.

Skaičiuojama, kad iš viso per pusantrų metų medicinos prietaisų nuomai kompensuoti prireikė daugiau nei 1,3 mln. eurų PSDF biudžeto lėšų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.