Kauno rajone laikinai uždraudė naudoti geriamąjį vandenį: jame rasta nuodų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), siekdama apsaugoti vartotojus, laikinai uždraudė naudoti maistui geriamąjį vandenį, bendrovės „Giraitės vandenys“ tiekiamą iš Naujatrobių vandenvietės (Kauno r.). Šios vandenvietės tiekiamu geriamuoju vandeniu aprūpinami 39 Naujatrobių kaimo gyventojai.

 Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, siekdama apsaugoti vartotojus, laikinai uždraudė naudoti maistui geriamąjį vandenį, bendrovės „Giraitės vandenys“ tiekiamą iš Naujatrobių vandenvietės (Kauno r.). <br> 123rf nuotr. 
 Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, siekdama apsaugoti vartotojus, laikinai uždraudė naudoti maistui geriamąjį vandenį, bendrovės „Giraitės vandenys“ tiekiamą iš Naujatrobių vandenvietės (Kauno r.). <br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Zumerytė

Jul 25, 2019, 5:09 PM

Sprendimas priimtas UAB „Giraitės vandenys“ informavus, kad pagal savikontrolės reikalavimus ištirtuose vandens mėginiuose, atrinktuose iš Naujatrobių vandenvietės gręžinio ir šio kaimo vartotojo, nustatytas padidintas arseno kiekis. Mėginyje, paimtame iš gyvenamojo namo virtuvės čiaupo, rasta 13,7µ/l, o mėginyje iš vandenvietės gręžinio – 11,23µ/l arseno, kai maksimali leistina norma – 10 µg/l.

Įvertinus, kad savikontrolės tyrimus įmonė atliko neakredituotoje laboratorijoje, paimti pakartotiniai valstybiniai mėginiai nustatytiems rezultatams įvertinti, praneša VMVT.

Gyventojai esą supažindinti su draudimu, jiems paaiškinta, kad kurį laiką vandenį bus galima naudoti tik buitinėms reikmėms. „Giraitės vandenys“ įsipareigojo kasdien pristatyti vartotojams kokybiško geriamojo vandens, išfasuoto talpose po 5 litrus, kol bus atlikti pakartotiniai tyrimai ir geriamasis vanduo atitiks reikalavimus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.