Profesorius V. Kasiulevičius atskleidė, kaip patys medikai vertina A. Verygą

Prezidentui Gitanui Nausėdai pareiškus abejonių dėl laikinojo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos galimybės toliau eiti ministro pareigas, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovas šeimos gydytojas profesorius Vytautas Kasiulevičius sako, kad medikai ministrą A. Verygą vertina nevienareikšmiškai. Abejojama, ar bus įvykdytas pažadas 15 proc. medikams pakelti atlyginimus. Medikai kritikuoja A. Verygos ir valdančiųjų bandymą vykdyti sveikatos priežiūros tinklo pertvarką.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovas šeimos gydytojas profesorius Vytautas Kasiulevičius sako, kad medikai ministrą A. Verygą vertina nevienareikšmiškai.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovas šeimos gydytojas profesorius Vytautas Kasiulevičius sako, kad medikai ministrą A. Verygą vertina nevienareikšmiškai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Zumerytė

Jul 30, 2019, 7:15 PM

„Pati idėja tai buvo gera, bet jos įgyvendinimas tikrai nelabai. (...) Pirmiausia, reikia turėti labai aiškią politiką, kas įvyks su sveikatos paslaugom konkrečiame regione. Kokia buvo klaida dabartinės valdžios? Jie priėmė daug instrumentų Seime, pirmą kartą prieš prezidentei atmetant (ligoninių tinklo pertvarkos projektą. – ELTA), kaip bus padaryta, bet nebuvo pasakę, kas konkrečiai bus padaryta konkrečiame regione. Ir tie sąrašai slapti buvo ir taip toliau...“, – Delfi TV sakė prof. V. Kasiulevičius.

Pasak jo, būtinas skaidrus ir aiškus susitarimas, kiek, kokių ir kur konkrečiai ligoninių liks Lietuvoje. Ši informacija turi būti paskelbta visuomenei ir medikų bendruomenei.

Prof. Kasiulevičiaus teigimu, apie ministrą A. Verygą galima būtų pasakyti daug teigiamų ir daug neigiamų dalykų.

„Labai daug galima būtų pasakyti tiek teigiamų, tiek neigiamų dalykų. Todėl tokį aiškų atsakymą duoti nėra lengva. Pavyzdžiui, yra dalykų, kur mes sutariame, sakykime, alkoholio politika, tai, kad tikrai tai reikalinga. Tai rodo ir palankūs rezultatai, kuriuos ir ministras pateikia“.

Prezidentas G. Nausėda artimiausiu metu ketina susitikti su laikinai pareigas einančiu sveikatos apsaugos ministru A. Veryga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.