Patikslintos iš PSDF apmokamų sveikatos priežiūros paslaugų teikimo sąlygos

Siekiant racionalaus biudžeto planavimo, suvienodintas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis apmokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų klasifikavimas. Be to, siekiant aiškumo ir suderinamumo su kitais teisės aktais, patikslintas odontologinių, dienos chirurgijos paslaugų, paliatyviosios pagalbos teikimas.

Iš PSDF biudžeto apmokamos pirminės sveikatos priežiūros, ambulatorinės specializuotos ir stacionarinės sveikatos priežiūros, medicininės reabilitacijos, slaugos paslaugos ir kitos.<br>123rf nuotr.
Iš PSDF biudžeto apmokamos pirminės sveikatos priežiūros, ambulatorinės specializuotos ir stacionarinės sveikatos priežiūros, medicininės reabilitacijos, slaugos paslaugos ir kitos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

SAM Spaudos tarnyba

Aug 21, 2019, 5:08 PM

Tai įtvirtinta PSDF biudžeto asmens sveikatos priežiūros paslaugų kriterijų sąraše, kurio atnaujinimui šiandien, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymu, pritarė Vyriausybė.

Vyriausybės nutarimu patvirtintame sąraše reglamentuota, jog pirminės ambulatorinės odontologijos paslaugos nuo šiol bus priskirtos prie pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros paslaugų ir turės būti teikiamos visa apimtimi.

Taip pat pakeitimais atsisakoma iki šiol galiojusių teisės aktų nebeatitinkančių reikalavimų, taikomų PSDF lėšomis apmokamoms paliatyviosios pagalbos, kuri teikiama sergantiems nepagydomomis progresuojančiomis ligomis, paslaugoms, t. y., iki šiol galiojusio reikalavimo užtikrinti, kad pagalbą teiktų nustatytas skaičius gydytojų ir slaugytojų. Numatyta, kad teikiant stacionarines paliatyviosios pagalbos paslaugas turės būti užtikrinimas visų gydymo ir slaugos būdų taikymas, o teikiant ambulatorines paslaugas – gydymo metodų ir kitų priemonių taikymas.

Sąraše, atsižvelgus į tai, jog nuo šių metų pradžios pasikeitė dienos chirurgijos paslaugų teikimo trukmė, naikinamas ir iki šiol galiojęs kriterijus, kad ne mažiau nei 80 proc. chirurginių operacijų privaloma atlikti pirmą paciento hospitalizacijos dieną.

Iš PSDF biudžeto apmokamos pirminės sveikatos priežiūros, ambulatorinės specializuotos ir stacionarinės sveikatos priežiūros, medicininės reabilitacijos, slaugos paslaugos ir kitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti