Farmacijos bendrovė nuslėpė vaistų nuo skausmo sukeliamą priklausomybę – teks sumokėti žmonėms

„Purdue Pharma“ kreipsis į teismą su prašymu paskelbti bankrotą. Taip tikimasi, kad bendrovės galės gauti 10 mlrd. dolerių, reikalingų išmokėti baudas ir kompensacijas nuo opiatų nukentėjusiems žmonėms.

Farmacijos milžinei, kurios gaminami vaistai nuo skausmo „OxyContin“ yra kaltinami sukėlus priklausomybės nuo opiatų epidemiją Jungtinėse Valstijose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Farmacijos milžinei, kurios gaminami vaistai nuo skausmo „OxyContin“ yra kaltinami sukėlus priklausomybės nuo opiatų epidemiją Jungtinėse Valstijose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2019, 8:32 AM, atnaujinta Sep 16, 2019, 8:33 AM

Farmacijos milžinei, kurios gaminami vaistai nuo skausmo „OxyContin“ yra kaltinami sukėlus priklausomybės nuo opiatų epidemiją Jungtinėse Valstijose, šiuo metu yra iškelta tūkstančiai bylų tiek valstijų, tiek federaliniu lygiu.

„Purdue Pharma“ valdybos pirmininkas Steve'as Milleris tikino, kad bankroto byla leis suteikti „milijardus dolerių ir kitų svarbių išteklių nuo opiatų krizės kenčiančioms bendruomenės visoje šalyje“.

Bylas prieš „Purdue Pharma“ yra iškėlę tūkstančiai JAV miestų ir apygardų. Dalis jų į teismą padavė ir „Purdue Pharma“ valdančią Sacklerių šeimą.

Nuo opiatų nukentėjusių bendruomenių teigimu, „Purdue Pharma“ vykdė itin agresyvią „OxyContin“ rinkodarą, neįspėdami gyventojų apie priklausomybės ir perdozavimo riziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą