Seminarai pacientams – pirmas žingsnis naujų dantų link

„Mano vyriausiam pacientui 93 metai, – paklaustas, ar amžius nėra riba atkurti dantis ant implantų, sako gydytojas burnos chirurgas Marius Švedas. – Implantai ir buvo sukurti tam, kad dantų netekę brandaus amžiaus žmonės galėtų kokybiškai gyventi. Džiugu, kad šiuolaikinės gydymo implantais metodikos leidžia dantis atkurti labai patogiai ir greitai – atėję į mūsų kliniką visai be dantų, pacientai jau kitą dieną gali turėti naujus.“

 Dantų implantologijos centro vadovas M.Švedas kviečia žengti pirmą žingsnį naujų tvirtų dantų link – apsilankyti nemokamame seminare pacientams.
 Dantų implantologijos centro vadovas M.Švedas kviečia žengti pirmą žingsnį naujų tvirtų dantų link – apsilankyti nemokamame seminare pacientams.
Daugiau nuotraukų (3)

Diana Jaura

Sep 16, 2019, 10:34 AM, atnaujinta Sep 18, 2019, 10:02 AM

Pasak Vilniuje įsikūrusio Dantų implantologijos centro vadovo gydytojo burnos chirurgo M.Švedo, vis daugiau brandaus amžiaus sulaukusių žmonių išlieka socialiai aktyvūs, keliauja, bendrauja, stengiasi kuo ilgiau būti sveiki ir jaunatviški. Jie domisi naujovėmis ir neskuba nurašyti savęs, kaip tai buvo įprasta Lietuvoje ankstesniais laikais.

„Pastebiu tai iš mūsų organizuojamų nemokamų seminarų pacientams, kuriuose pasakojame apie šiuolaikinius dantų atkūrimo ant implantų sprendimus. Nemaža dalis seminarų dalyvių yra vyresnio amžiaus žmonės, – pasakojo M.Švedas. – Pagrindiniai jų argumentai, kodėl renkasi gydymą dantų implantais, – noras patraukliai atrodyti, plačiai šypsotis, tinkamai kramtyti, atgauti prarastą pasitikėjimą savimi.“

Seminare – naujos žinios ir nemokami tyrimai

„Daug informacijos apie dantų implantavimą galima rasti internete, bet dar ne visi vyresnio amžiaus žmonės yra įvaldę jo naudojimo gudrybes. Be to, ne visada ten randama informacija yra koncentruotai ir aiškiai pateikiama, pasitaiko ir klaidinančių teiginių. Todėl nemokamas seminaras yra puiki galimybė gauti naujausių patikimų žinių apie šiuolaikines dantų atkūrimo galimybes ir pabendrauti su kompetentingais šios srities specialistais“, – paprašytas plačiau papasakoti apie seminarus pacientams sakė Dantų implantologijos centro vadovas.

Pasak jo, aktualu ir tai, kad atėję į šiuos seminarus žmonės gali gauti asmeninę konsultaciją, išsitirti savo burnos sveikatos būklę ir susidaryti individualų gydymo implantais planą. Ir visa tai taip pat yra nemokama.

„Detaliam gydymo planui sudaryti atliekame burnos sveikatos būklės kompiuterinę diagnostiką, – pasakojo M.Švedas. – Turime modernų kompiuterinį tomografą – galime matyti trimatį dantų vaizdą įvairiais pjūviais, tai leidžia tiksliai įvertinti žandikaulio būklę ir, atsižvelgiant į gautus rezultatus, parinkti pacientui geriausią, labiausiai tinkantį gydymą.“

Taikant unikalias metodikas – nauji dantys jau po dienos

Paklaustas, ko dažniausiai teiraujasi į seminarus atėję žmonės, M.Švedas sakė, kad pirmiausia juos domina, kiek laiko truks dantų atkūrimas ir ar neskaudės.

„Žmonės dažnai labai nustemba sužinoję, kad atėję į mūsų kliniką visai be dantų jau kitą dieną gali turėti naujus, – sakė klinikos vadovas. – Dirbame su dantų implantavimo pradininkės Švedijos kompanijos dantų implantais ir taikome šios kompanijos patentuotas unikalias dantų atkūrimo implantais metodikas. Šios metodikos yra patvirtintos moksliniais tyrimais ir ilgalaike gydymo praktika. Svarbu ir tai, kad kompanija savo implantams suteikia viso gyvenimo garantiją visame pasaulyje.“

Klinikos vadovas pasakojo, kad pavieniams dantims atkurti gali būti taikoma momentinio implantavimo metodika, kai per vieną vizitą pašalinamas beviltiškai sugedęs dantis ir į buvusios šaknies vietą sriegiamas implantas, ant kurio tuoj pat tvirtinamas laikinasis dantis.

„Ši metodika ypač aktuali tiems, kurie neteko vieno ar kelių priekinių dantų, – sakė M.Švedas. – Tokiais atvejais estetinis vaizdas labai svarbus, todėl pašalintos šaknies vietoje, šalia implanto, papildomai įdedame kaului pastorinti skirtą pakaitalą, kuris neleidžia dantenoms įdubti. Sugijus jos atrodo labai sveikai ir natūraliai.

Kita unikali metodika, kuri taikoma klinikoje, išvertus iš anglų kalbos vadinasi „visi ant keturių“. Ši metodika skirta daugumą ar visus dantis praradusiems pacientams gydyti. Ji leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų.

„Pirmą dieną įsriegiame keturis implantus, o kitą dieną ant jų pritvirtiname gražius, patogius, natūraliai atrodančius laikinuosius dantis. Tokiu būdu galime atkurti tiek vieno, tiek abiejų žandikaulių dantis“, – sakė M.Švedas.

Priklausomai nuo paciento burnos sveikatos būklės, maždaug po 3–6 mėnesių laikinieji dantys pakeičiami nuolatiniais.

„Daugumos vyresnio amžiaus žmonių žandikaulis būna gerokai sunykęs, ypač tuomet, kai ilgesnį laiką nešiojami išimamieji protezai. Gydymo metodika „visi ant keturių“ leidžia išvengti kaulo priauginimo procedūros, nes naudojami tik keturi implantai. Net ir tais atvejais, kai žandikaulis yra gerokai sunykęs, galima rasti vietos jiems įsriegti“, – tvirtino M.Švedas.

Klinikos vadovas nuramino tuos, kurie bijo dantų gydymo skausmo. Pasak jo, atkuriant pavienius dantis paprastai taikoma vietinė nejautra, o ilgesnei ir sudėtingesnei visų dantų atkūrimo procedūrai pacientams rekomenduojama intraveninė nejautra – sedacija. Taikant sedaciją medikamentais yra slopinama žmogaus sąmonė, pacientas girdi gydytojo nurodymus, gali bendrauti, bet kartu jis yra visai atsipalaidavęs, dingsta nerimas, baimė. Tai labai patogu tiek pacientui, tiek gydytojui.

Už gydymą galima mokėti dalimis ir lizingu

M.Švedas pasakojo, kad gydymą implantais pasirinkę klinikos pacientai – įvairiausių profesijų atstovai: mokytojai, tarnautojai, verslininkai, vadybininkai, pensininkai. Jo manymu, sprendimą atkurti dantis ant implantų labiau lemia ne žmogaus pareigos, gaunamos pajamos, o jo gyvenimo prioritetai.

„Be abejo, finansinė gydymo pusė, gydymo išlaidos žmonėms aktualios, todėl šiuo klausimu esame labai lankstūs – pacientams pageidaujant už gydymą jie gali mokėti dalimis ir galutinis atsiskaitymas gali būti atidėtas pusmečiui“, – teigė jis.

Kita atsiskaitymo už gydymą implantais galimybė, kurią paminėjo Dantų implantologijos centro vadovas, yra lizingas.

Tačiau M.Švedas sakė pastebėjęs, kad žmonės kol kas labai neaktyviai naudojasi galimybe gydytis išsimokėtinai, nors buitinę techniką ar automobilius pirkti lizingu Lietuvoje jau tapo populiaru ir įprasta.

„Gražūs, tvirti ir patikimi dantys labai svarbūs mūsų gyvenimo kokybei, todėl pasirenkant, kur investuoti, prioritetas, manau, turėtų atitekti būtent sveikatai ir jos išsaugojimui“, – sakė M.Švedas.

Klinikos vadovas priminė, kad pensininkams ir neįgaliesiems dalį protezavimui ant implantų skirtų išlaidų dengia Ligonių kasa, o kompensuojama suma priklauso nuo paciento burnos sveikatos būklės.

Svarbu žengti pirmą žingsnį

Baigiant pokalbį paklaustas, ko norėtų palinkėti tiems, kurie svajoja apie naujus, gražius, tvirtus dantis, gydytojas burnos chirurgas M.Švedas pakvietė išdrįsti žengti tą pirmą žingsnį – išsitirti burnos sveikatos būklę, individualiai pasikonsultuoti ir sužinoti visus galimus sprendimus, kaip galima atkurti savo prarastus dantis.

„Pirmiausia svarbu noras, antras dalykas – veiksmas, o tada – galbūt ne iš karto, galbūt nedideliais žingsneliais – bus pasiektas ir rezultatas, – įsitikinęs Dantų implantologijos centro vadovas. – Šiuolaikiniai dantų atkūrimo ant implantų metodai labai įvairūs tiek sąnaudomis, tiek teikiamomis galimybėmis.

Turime ir ekonominių sprendimų, kuriuos galime pasiūlyti mažesnes pajamas gaunantiems žmonėms. Manau, kad tinkamą gydymo kelią gali rasti beveik visi, kurie svajoja apie naują gyvenimą su gražiais ir tvirtais dantimis.“ Unikali gydymo metodika „visi ant keturių“ – sprendimas daugumą ar visus dantis praradusiems žmonėms.

,,Dantų implantologijos centro“ vadovas M. Švedas pakvietė apsilankyti nemokamame seminare pacientams, kuris vyks klinikoje rugsėjo 26 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.