Populiarios grožio procedūros subjaurojo vilnietės veidą: įspėjo, kodėl taip nutiko

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta merginos vardu Gabrielė įspėjimas apie tai, kokią žalą jos veidui padarė rūgštinis ir vakuuminis veido valymai. Jos veidas nusėtas didelėmis dėmėmis.

Kartais grožio procedūrų efektas būna priešingas, nei tikimasi.<br> 123rf nuotr.
Kartais grožio procedūrų efektas būna priešingas, nei tikimasi.<br> 123rf nuotr.
Kartais rūgštis jautriai odai gali būti per stipri arba sukelti alerginę reakciją. Dėl to labai svarbu, kad procedūrą atliktų specialistas, galintis parinkti tinkamą gydymą. <br> 123rf nuotr.
Kartais rūgštis jautriai odai gali būti per stipri arba sukelti alerginę reakciją. Dėl to labai svarbu, kad procedūrą atliktų specialistas, galintis parinkti tinkamą gydymą. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2019, 7:56 PM, atnaujinta Feb 25, 2020, 7:27 AM

„Atėjau pas kosmetologę darytis rūgštinio veido valymo, o kad ji ruošiasi daryti ir vakuuminį – net neužsiminė, nežinojau, jog man jį darys. Apie pasekmes, prieš procedūrą, aišku, taip pat nė žodžio.

Ėjau pasikonsultuoti su šeimos gydytoja. Ji pakraupo pamačiusi mano veidą ir nukreipė pas dermatologą. Sakykite, ar ar aš kvaila ir nieko nesuprantu, ar čia kosmetologė nemokėjo tinkamai atlikti procedūrų?“ – socialiniame tinkle „Facebook“ klausė Gabrielė.

Iš pradžių kosmetologė merginai atliko vakuuminį veido valymą, o po to rūgštinį. Gabrielė tvirtino, kad kosmetologė nebuvo naujokė, pas ją mergina grožio procedūras darėsi dvejus metus, tačiau šį kartą specialistė nusprendė naują jai procedūrą (vakuuminį veido valymą) pirmą kartą išbandyti ant klientės veido.

„Kosmetologė dirba su geromis priemonėmis, bet vakuuminis veido valymas buvo jai nauja procedūra, tai galbūt persistengė su galingumu – mano oda itin plona ir jautri“, – spėliojo Gabrielė.

Merginos kosmetologė atsiprašė, grąžino pinigus, davė odos priežiūros priemonių ir paprašė informuoti apie veido gijimą. Specialistė pripažino pasielgusi neteisingai nepasakiusi, kad atliks vakuuminį veido valymą ir teigė, kad klientės plonai odai procedūra buvo per stipri. 

„Kodėl neviešinu kosmetologės vardo ir pavardės? Nes iki šiol bendradarbiavome dvejus metus, viskas buvo gerai, ji išgydė mano veidą nuo baisių bėrimų. Visos procedūros man puikiai tiko. 

Veidas nudegė dėl vakuuminio veido valymo, kuris man buvo atliekamas pirmą kartą ir dar be sutikimo. 

Ši situacija labai nemaloni, tačiau kosmetologė atsiprašė, grąžino pinigus ir sutiko prisidėti prie veido gydymo“, – paaiškino ji.

Komplikacijų pasitaiko retai

„Narmeda“ klinikos gydytoja dermatovererologė Aušra Bičkauskienė tvirtino, kad rūgštinis veido valymas savaime nėra blogis, tačiau vakuuminis vertinamas kontroversiškai – jis gali sukelti venų išsiplėtimą, pažeisti kapiliarus. 

Anot specialistės, vakuuminis ir rūgštinis veido valymai nėra suderinami, jei šios procedūros atliekamos tą pačią dieną. Vakuuminis veido valymas nesuderinams ir su mechaniniu. Būtų saugiau, jei tarp procedūrų būtų kelių dienų tarpas.

„Rūgštys veido gražinimui naudojamos nuo senovės Egipto laikų. Procedūras su rūgštimis atlieka dauguma dermatologų, jie dirba netgi su stipresnėmis rūgštimis nei kosmetologai. 

Komplikacijų, žinoma, pasitaiko, kad visai jų nėra – negali sakyti, bet siekiant geresnių rezultatų, kartais reikia ir stipresnių rūgščių. Stipresnės rūgštys reikalingos spoguotai, riebiai odai, turint inkštirų, smulkių raukšlelių“, – paaiškino A.Bičkauskienė.

Anot odos gydytojos, atliekant šią procedūrą specialistui, komplikacijų pasitaiko retai. Su silpna rūgštimi rezultatas nebūna toks geras, bet komplikacijų pasitaiko mažiau.  

Rūgščių esama įvairių – nuo silpniausių iki stipriausių. Odos yra skirtingos, todėl jų gydymui atitinkamai naudojamos skirtingo stiprumo rūgštys. Rūgštimis ne tik gražinama oda, bet ir gydoma.  

Kartais rūgštis jautriai odai gali būti per stipri arba sukelti alerginę reakciją. Dėl to labai svarbu, kad procedūrą atliktų specialistas, galintis parinkti tinkamą gydymą. 

„Svarbiausia prieš bet kokią odos procedūrą pasitarti su gydytoju. Vertėtų išsiaiškinti savo odos tipą, kas jai tinka ir tik tada ieškoti žmogaus, galėsiančio atlikti norimą procedūrą. 

Vakuuminis ir ultragarsinis veido valymas dabar labai populiarūs, galbūt dėl to, nes pradėti taikyti neseniai. Mano manymu, aparatai niekada nepakeis patyrusių rankų darbo, todėl patarčiau rinktis įprastą mechaninį veido valymą“, – pabrėžė specialistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.