Visi manė, kad moteris laukiasi, bet tiesa buvo ne tokia džiugi

Vienos moters pilvas pasidarė toks didelis, kad daugelis ją sutikusiųjų manė, kad ji laukiasi.

 Asociatyvi nuotr.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotr.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2019, 4:16 PM, atnaujinta Oct 2, 2019, 4:28 PM

35 metų Jemily Brown žmonės dažnai sumaišo su nėščia moterimi. Tačiau išties ji serga reta vėžio forma – pilvaplėvės pseudomiksoma (pseudomyxoma peritonei – PMP) – dėl kurios išsipučia pilvas. 

Moteriai ši liga diagnozuota 2017 metų rugsėjį, kai jos pilve buvo aptikta skysčių. Navikas  pašalintas per 12 valandų operaciją 2017 m. spalio mėn.

2018 metų rugsėjį jai buvo pranešta, kad navikas vėl pradėjo augti. J.Brown paskirtas chemoterapijos kursas, tačiau 2019 m. sausį moteriai pasakyta, kad šis nebuvo sėkmingas.

Vienintelė viltis jai buvo organo persodinimas. Dėl šios operacijos pakito jos skrandis, plonoji žarna, storoji žarna ir kasa. Procedūra pasaulyje buvo atlikta tik 14 kartų.

J.Brown šeima dabar rūpinasi moterimi finansiškai: padengia kelionės į ligoninę ir kitas išlaidas.

„Ši liga labai reta. Ji dar nėra pakankamai ištirta. Pirmoji operacija atėmė daug laiko, tačiau operuotis buvo verta (nors ir dabar tai sukelia kasdienių problemų) –  po jos turėjau 14 ramesnių mėnesių. 

Dabar man reikia išgerti dešimtis tablečių per dieną ir nebegaliu valgyti kieto maisto. Buvau eilėje banke, o kasininkė pažvelgė į mane ir paklausė: „kada kūdikis?“

Dabar jau nebeimu tokių replikų giliai į širdį“, – sakė J.Brown.

„Dieną prieš operaciją su Jemily išėjome nusipirkti naujo vestuvinio žiedo, nes nenorėjau, kad ligoninėje būtų sugadintas jos tikrasis žiedas. 

Parduotuvės darbuotoja pažiūrėjo į mane ir paklausė, ar tuokiamės dėl to, kad Jemily turės kūdikį. Aš neturėjau žodžių“, – prisiminė J.Brown vyras Timas (40 m.).  

„Tai navikas ir jis bus išoperuotas antradienį“, – pasakė pardavėjai J.Brown.

„Tai labai pakeitė gyvenimą. Prie tokių aplinkybių privalai prisitaikyti. Jemily išliko pozytivi tokiomis siaubingomis aplinkybėmis.

Vis dėlto sunku suvokti, ką ji išgyveno. Nepaisant to, mes vis dar stengiamės kasdien džiaugtis gyvenimu“, – sakė J.Brown vyras.

Parengta pagal metro.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.